Beočin nagrađuje i stipendira najbolje sportiste

0
519

Iza odluke da se prvi put stipendiraju najbolji sportisti sa teritorije opštine Beočin, što će preći u praksu, stala je lokalna samouprava.

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković pokrenuo je inicijativu da se nagrade najbolji i najperspektivniji sportisti, a ugovorima o stipendiranju obuhvaćeno je pet grana sporta.

Sportiste su u sedištu opštine dočekali predsednik opštine Mitar Milinković i većnik resorno zadužen za sport i omladinu Mihajlo Božić, koji su potpisali ugovore o dodeli novca.

Opština Beočin iz budžeta izdvaja značajnu sumu za sport, a prvi put opštinsko rukovodstvo je pokazalo brigu i odgovornost za svoje najperspektivnije sportiste i doneta je odluka da ih nagradimo. Verujemo da će nagrađivanje preći u tradiciju, a spisak nagrađenih povećavati iz godine u godinu- ističe predsednik Opštine Beočin Mitar Milinković. –Ulažući u sport i omladinu, ulažemo u zdravlje i budućnost naše opštine.

U razgovoru sa opštinskim zvaničnicima sportisti su istakli koliko truda i rada je potrebno da se bude najbolji, što je Milinkoviću kao bivšem vrhunskom sportisti dobro poznato. On je dao predlog da se u narednom periodu donese odluka da se ubuduće najbolji sportista posle jednog olimpijskog ciklusa od četiri godine, nagradi stanom u Beočinu.

Ovakva odluka bila bi motiv deci Beočina da se bave sportom, a samim tim budu najbolji ambasadori svoje opštine, kako u zemlji, tako i u svetu– smatra Milinković.

(M. Stakić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here