Besplatan vrtić za treće i četvrto dete

0
425

Po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, mitrovačka lokalna samouprava obezbedila je finansiranje troškova boravka u PU „Pčelica” za treće i četvrto dete u porodici.

Pored toga, grad je povećao svoje učešče u regresiranju troškova boravka sve dece u državnim vrtićima za 15%, te cena koju roditelji plaćaju za boravak dece i dalje iznosi 3.800 dinara, kao i do sada, mada su se određeni troškovi povećali i ta cena bi trebalo da iznosi 5.600 dinara.

Po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, lokalna samouprava ima obavezu da plaća boravak dece predškolskog uzrasta do 80%, naša lokalna samouprava je prepoznala potrebu roditelja i mi od ove godine učestvujemo sa 85%, odnosno roditelji samo sa 15%. Pored ovih subvencija roditelji su oslobođeni plaćanja pripremnog predškolskog programa za poludnevni boravak i za treće i četvrto dete.” – rekla je gradonačelnica.

Snežana Konjević, zamenica načelnika za obrazovanje je navela:

Sem dece predškolskog uzrasta, lokalna samouprava plaća prevoz deci osnovnoškolskog uzrasta koja putuju u matične škole u grad, subvencioniše prevoz 50% učenicima srednjih škola i studentima koji svakodnevno putuju na relaciji univerzitet – Sremska Mitrovica 80% od ukupne cene studentske mesečne karte.”

Kako bi lokalna samouprava odobrila besplatan boravak za treće i četvrto dete po redu rođenja, u Predškolskoj ustanovi „Pčelica”, roditelji moraju da podnesu zahtev Gradskoj upravi za obrazovanje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here