Bivši „dosmanlija“ preuzeo mitrovački odbor SPS-a?!

1
6473

Jedan od osnivača i član glavnog odbora SPS-a Vasa Damnjanović, povodom najnovijih događanja u mitrovačkom ogranku ove partije, ne krije nezadovoljstvo zbog akumulacije funkcija u rukama vršioca dužnosti predsednika Gradskog odbora Danijela Babića, kao i napuštanja programskih opredeljenja stranke.

Član sam SPS-a od osnivanja, a za razliku od dela sadašnjeg gradskog rukovodstva, u njemu sam bio i nakon što je DOS preuzeo vlast u Srbiji, kada su nastupili najteži dani za našu partiju.”- kaže Damnjanović, dodajući:

Teško podnosim činjenicu da mitrovačkim SPS-om predsedava čovek koji ne baštini ideje levice i socijalne odgovornosti, koji je bio član DS-a i G17plus, a u SPS se učlanio pre nekoliko godina, kada su njegove izvorne stranke otišle u opoziciju. Za nekog ko je prvo izabran za v.d. predsednika gradskog odbora, a nakon toga retroaktivno učlanjen u stranku, smatram da nije suštinski socijalista!

“Pored toga, vođen ličnim interesom, umesto da priliku dobiju mladi stranački kadrovi, Babić akumulira funkcije u svojim rukama, kao da je samo on odbor.”- nastavlja Damnjanović:

“Trenutno je na četiri-pet funkcija, pa je zamenik direktora Doma zdravlja, zamenik predsednika mitrovačke gradske skupštine, a samim tim i odbornik. On je i Pokrajinski poslanik, a u jednom mandatu i član Nadzornog odbora Doma zdravlja.”

Na naše pitanje gde se nalazi koren sukoba u mitrovačkom SPS-u, Vasa Damjanović odgovara:

“Sukob je ideološke prirode i on svoje korene vuče još od vremena Baneta Ivkovića i raskola u partiji, kada je deo lokalnog članstva otišao sa Vladimirom Garčevićem i počeo da sarađuje sa tadašnjim DOS-om. Nakon što je sukob prevazićen, svi koji su tada otišli iz partije vraćeni su ponovo u članstvo, što je, po meni, bila naša najveća greška.”- smatra Damjanović:

“Upravo su ti ljudi, pučisti, izlobirali da Danijel Babić danas bude na čelu Gradskog odbora SPS-a. S druge strane, članovi koji su, nakon Petog oktobra, sačuvali partiju, nisu više bili potrebni.” – kaže Damnjanović navodeći, kao primere, neke od tih ljudi, među njima i Iliju Jakovljevića, Boru Jovanovića, Vladimira Beloša i druge.

Ipak, kao glavnog krivca trenutnog raskola u Gradskom odboru apostrofira Tomislava Ožegovića, koji nikad nigde nije bio a da nije imao debeo razlog i interes, bivšeg sindikalca koji se priključio SPS-u 1996, a tokom vladavine DOS-a nije bio u partiji.

To je nekadašnji direktor RTS-ovog dopisništva u Sremskoj Mitrovici, čijim lošim rukovođenjem je ono i ugašeno.” – podseća Damnjanović. Lokalna javnost je Ožegovića zapamtila po skandalu iz 2016. godine kada je kao penzioner obavljao funkciju pomoćnika gradonačelnika, uzimajući prihode sa obe strane.

Zar je to razmišljanje iskrenog borca za radnička prava i socijaliste?”- pita Vasa Damnjanović nakon podsećanja na taj slučaj.

Kakav ugled Vaso Damnjanović ima u svojoj sredini kazuje i činjenica da je jedan od retkih koji je na izborima 24. septembra 2000. godine pobedio svog protivkandidata iz DOS-a. U mandatu 2000-2004 bio je šef odborničke grupe ove partije u mitrovačkoj gradskoj skupštini.

U svojoj izbornoj jedinici, među ljudima koji me najbolje poznaju – nikad nisam izgubio izbore!” – ističe Damjanović, ne bez ponosa, ujedno pitajući:

Može li dosmanlija, koji danas vodi mitrovački SPS, to isto da kaže?

(Milan Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here