BRANISLAV NEDIMOVIĆ: Zašto je Mitrovici važan koridor ka Fruškoj gori

0
3310

Tokom svečanog otvaranja puta koji spaja Sremsku Mitrovicu i Velike Radince sa fruškogorskim selima Bešenovom i Šuljmom, ministar Branislav Nedimović, iskoristio je priliku da ukaže na činjenicu da je za samo godinu dana uloženo pola milijarde dinara u seosku infrastrukturu na teritoriji Sremske Mitrovice.

Puštajući ovaj putni pravac u saobraćaj, ministar Nedimović je naglasio:

 „Država je u poslednjih godinu dana pola milijarde dinara dala za puteve Sremske Mitrovice u selima, a najvećim delom uložila je u putnu infrastrukturu. To je put za Šuljam, sad Bešenovo, Mačvanska Mitrovica, a treba počnu radovi i na vezi između Manđelosa i Grgurevaca. Radi se stalno i mislim da je to ono što može spasti naše selo. Ovaj put koji je sad urađen je u stvari veza prema budućem turističkom kompleksu koji je sad sa obe strane opasan širokim prostranim putevima i od Beočina, i od Mitrovice, i nameravamo da od Bešenova i Fruške gore napravimo ozbiljnu turističku oazu i vrlo brzo će to sve biti vidljivo.

Ozbiljni radovi su počeli na Belom kamenu i očekujem od onoga što je nekad predstavljalo problem, da to bude naša prednost u godinama koje dolaze. Na Belom kamenu Lafarž radi potpunu rekultivaciju zemljišta i očekujemo da ga pretvori u takvo stanje da mogu turistički kompleksi da se dižu, kog tipa, to će struka, urbanisti da kažu. Ono što je jako važno, to je da smo obezbedili infrastrukturu da svako može da dođe do te tačke bez problema. Ostaje nam još jedan deo puta da spojimo, od Bešenovačkog Prnjavora do Bešenova i to će biti na jesen i onda bukvalno iz Mitrovice možete stignete za pet minuta skroz do Belog kamena, do krajnje tačke u opštini Sremska Mitrovica.

Nemojte zaboraviti da se Deurić i sve veliki voćnjaci nalaze na kilometar, dva vazdušnom linijom od Belog kamena, tako da ovo postaje jedno mesto gde će biti prostora za šetnju, vožnju biciklom, za turističke panorame, šta god kome padne na pamet i da prodajemo našu hranu svima njima.

S druge strane, Bešenovci su jako pitomi i fini ljudi, oni do pre 10 godina nisu imali ni pravu ambulantu. Sad imaju ambulantu i lovački dom, sve im je novo i  svaka ulica ima saobraćajnicu. Ovaj put ih sad vezuje sa Velikim Radnicima, odnosno Sremskom Mitrovicom, to je saobraćajnica koja je 6,25 metara široka. To je ozbiljan put, mi smo ga spremili sutra kad budu autobusi dolazili na Beli kamen da mogu bez problema da se mimoilaze.

Sada gradimo za narednih 30, 40 godina ovo, ne pravimo tako što presvučemo asflat i onda gledamo dok ne ispuca, drži vodu, dok majstori odu. Ovaj put ima značaj za sve, tvrdim da nećete poznati Frušku goru sa aspekta razvoja turizma i vinarija, vinogradarstva i ruralnog turizma. Imamo u ovom trenutku bar 10 projekata koji se razvijaju na južnoj padini Fruške gore koji su prošli u IPARDU, koji će biti finansirani za taj tzv. ruralni turizam.“ – izjavio je tokom otvaranja novog putnog pravca Branislav Nedimović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here