Broj prijava sezonskih radnika povećan za 600 posto

0
590

NALED i GIZ predali su softver za elektronsku registraciju sezonskih radnika u poljoprivredi Poreskoj upravi Srbije u trajno vlasništvo i tako svečano obeležili uspešan završetak projekta Nemačke razvojne saradnje “Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika“.

Tokom dve godine, GIZ i NALED su podržali resorne institucije u kreiranju i donošenju Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima i razvili veb portal i mobilnu aplikaciju za efikasniju prijavu što je rezultiralo povećanjem broja registrovanih sezonskih radnika od čak 600% u odnosu na 2017.

U prvih devet i po meseci primene novog rešenja, kojim je eliminisana komplikovana procedura zaključivanja ugovora na papiru i odlaska na šaltere, prijavljeno je čak 25.600 sezonskih radnika, koji su radili više od 700.000 dana i za njih je plaćeno 211 miliona dinara poreza i doprinosa. Portal i aplikaciju koristilo je 290 poslodavaca od kojih su više od 80 fizička lica.

U izradi zakona koji je sezoncima omogućio pravo na staž i zdravstveno osiguranje u slučaju povrede na radu, kao i zadržavanje prava na socijalna davanja i naknadu u slučaju nezaposlenosti, učestvovali su Ministarstvo rada, Ministarstvo poljoprivrede, Poreska uprava, CROSO, Nacionalna služba za zapošljavanje, Fond PIO, RFZO i dr.

Bio bih srećan da smo u prvoj godini registrovali 10.000 radnika, a mi smo uspeli dva i po puta više i u legalne tokove uveli dobar deo od 80.000 sezonaca koji rade na crno. Ovo je početni korak i cilj nam je da e-uprava funkcioniše i u poljoprivredi i da uspostavimo sistem e-agrar, kao platformu za razmenu informacija u ovoj oblasti – izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na drugom regionalnom okruglom stolu o sezonskom radu kojem su prisustvoali gosti iz Albanije, Severne Makedonije, BiH i Crne Gore.

Tokom ove godine, uspostavljeni su servisni centri u 97 gradova i opština za podršku poljoprivrednicima u korišćenju portala i mobilne aplikacije. Održane su 54 obuke za 990 korisnika sistema i obučeno je 150 inspektora za kontrolu primene zakona. Jedan od rezultata jeste i razvoj registra sezonaca pri NSZ za podršku poslodavcima u pronalaženju radnika.

Jedna od lokalnih samouprava u kojoj je formiran servisni centar i odakle je krenula inicijativa za ovaj program jeste i Sremska Mitrovica. Funkciju servisnog centra je još prošle godine preuzela mitrovačka Agencija za ruralni razvoj, a Petar Samardžić, direktor Agencije, učestvovao je na okruglom stolu o sezonskom radu, kao predstavnik lokalne samouprave koja je pionir u promociji i realizaciji ove inicijative.

Posle skoro dve godine napornog rada na povećanju prilika za zapošljavanje sezonskih radnika u poljoprivredi, došlo je vreme da se analiziraju i sumiraju rezultati i efekti. Ono što malo ko zna jeste da je inicijativa za ovakvim projektom krenula upravo iz Sremske Mitrovice još pre skoro 5 godina. Najpre je sa NALED-om i GIZ-om organizovano nekoliko konferencija na ovu temu, a u maju 2018. godine, kad je Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima bio još u fazi predloga, u Sremskoj Mitrovici je odrađena i prva promocija ove inicijative. Drago mi je što smo pokazali da ovakvi programi mogu da zažive i u Srbiji, i nadam se da ćemo u narednim godinama imati još više poslodavaca iz oblasti poljoprivrede koji će na ovaj vrlo praktičan način prijavljivati radnike koje angažuju. Nadam se da će biti i mnogo veći broj uredno prijavljenih radnika, i da će ova platforma biti primenjena na još nekim privrednim granama, gde i dalje vlada siva ekonomija u oblasti zapošljavanja – rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

Prema izveštaju mitrovačkog servisnog centra, sa teritorije Sremske Mitrovice je ukupno 23 poslodavca putem online portala prijavilo svoje radnike, ukupno je prijavljeno oko 800 radnika, što je vrlo zadovoljovajuća statistika, posebno ako se uzme u obzir da sezona još uvek nije gotova.

(ARR)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here