Da li znate da je plata poštara 18.000 dinara?

3
3944

Već nekoliko dana šalter sale u poštama su prazne. Razlog je štrajk zaposlenih. Jedino što korisnici mogu da obave u Pošti jeste da podignu pristigle pošiljke.

Štrajk zaposlenih u Pošti je krenuo spontano u ponedeljak popodne iz Beograda. Među štrajkačima su osim šalterskih radnika i poštari, kuriri, vozači, zaposleni u preradnim centrima… Koliko je Pošta u Srbiji trenutno u štrajku teško je reći.

Razlog za štrajk su male zarade. Prosečna plata zaposlenih u poštama je 36.000 dinara, a tom proseku doprinosi prekomeran broj direktora sa platama preko 100.000 dinara. Službenici u pošti su pali na najniže grane od kada postoji ova ustanova. Plata poštara koji po pravilu radi preko neke agencije je 18.000 dinara!!! Taj posao više niko i ne želi da radi, te je manjak poštara u celoj Srbiji.

Nikad više posla nije bilo, a nikad manje zarade, te su se odlučili za jedino što im preostaje, a to je štrajk.

(SMP)

3 COMMENTS

  1. U Postama Srbije treba posmenjivati citavo rukovodstvo i uvesti prinudnu upravu. Postari na terenu rade za 18.000 dinara sto je mizerija. Krkobabici su ovu drzavnu instituciju sveli na prosjacki stap. A sta kaze svemocni predsednik celokupne Srbije zajedno sa pokrajinama?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here