Danas obeležavanje 78 godina od proboja Sremskog fronta

0
301

U Spomen – kompleksu „Sremski front“ kod Adaševaca danas se održava državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti, povodom obeležavanja 78. godišnjice od proboja Sremskog fronta. Ceremoniju će predvodi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

U okviru ceremonije obeležavanja u 10 časova biće održan pomen u crkvi Svetog Stefana Štiljanovića, nakon čega će u 10.55 časova započeti svečana ceremonija polaganja venaca, najavilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nakon polaganja venaca i kulturno-umetničkog programa, prisutnima će se obratiti ministar Selaković, kao i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i predsednik SUBNOR Srbije general Vidosav Kovačević.

U ime Vlade Republike Srpske venac će položiti ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić.

Takođe, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, Sremskog upravnog okruga, Sremske Mitrovice, Opštine Šid, OŠ Sremski front, SUBNOR-a, kao i delegacije udruženja boraca i veteranskih udruženja, udruženja građana i predstavnici diplomatskog kora u Srbiji.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here