Danas počinje drugo polugodište i za mitrovačke đake

0
317

Danas za učenike osnovnih i srednjih škola počinje drugo polugodište. Kako je saopštio načelnik nadležne gradske uprave Zoran Đurić, nastava će biti organizovana po istom modelu koji se u skladu sa odlukom Kriznog štaba primenjivao od 1. septembra.

Rad i nastava odvijaće se u skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba i Ministarstva prosvete. Podsećamo, stariji osnovci i srednjoškolci su zbog pogoršanja epidemiološke situacije u potpunosti prešli na onlajn nastavu od 25. novembra, dok su učenici od prvog do četvrtog razreda išli redovno u školu.

Nastava će trajati 30 minuta. Učenici nižih razreda osnovnih škola će ići na nastavu od osam časova, dok će đaci od petog do osmog razreda ići u školu od 14.00 sati. Nastava u srednjim školama je organizovana po A i B grupama, tako što će jedna grupa dolaziti u školu, dok će druga grupa nastavu pratiti onlajn, i tako će se smenjivati. Škole su spremne i sve je urađeno da deca mogu bezbedno pohađati nastavu. ” – objasnio je načelnik Zoran Đurić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here