Počela izgradnja 190 stanova za bezbednjake u naselju “Kamenjar”

0
995

Danas će u Sremskoj Mitrovici biti položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova za snage bezbednosti, pripadnike vojske, policije i BIA.

Na lokaciji u naselju Kamenjar zvanično će otpočeti izgradnja oko 15 hiljada kvadrata stambenog prostora koji će biti na raspolaganju bezbedonosnim strukturama ali i našim građanima koji su učestvovali u ratnim dešavanjima u prošlosti, kaže načelnik gradske uprave Miroslav Jokić.

“Grad je dao lokaciju, izgradiće neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu. Svi koji budu živeli na ovom prostoru imaće jedan fenomenalan ambijent za život”, kaže Jokić.

Prema planu, u narednih godinu do godinu i po dana, pre svega ako vremensku uslovi budu poslužili, radovi na izgradnji stanova će biti završeni i prvi stanari će moći da se usele, rekao je Jokić.

Sremska Mitrovica će biti sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova, a bezbednjacima stanovi se grade trenutno i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju.

Planirana je izgradnja više od 8.000 stanova u sedam gradova, a pripadnici vojske i policije moći će da ih otplaćuju pod povoljnim uslovima.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here