Probijena i druga cev tunela u Čortanovcima

0
1330

Kako je najavljeno iz preduzeća “Infrastruktura železnice Srbije”, na železničkoj deonici Stara Pazova – Novi Sad probijena je i leva cev tunela “Čortanovci”, u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Leva tunelska cev duga je 1.156 metara, a tunel “Čortanovci” obuhvata dve tunelske cevi, sa po jednim kolosekom, ukupne dužine 2.242 metra. Desna tunelska cev, duga 1.086 metara, probijena je 3. aprila, tokom vanrednog stanja u Srbiji.

Tunel i vijadukt “Čortanovci”, koji se grade u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, jedan su od najvećih investicionih i infrastrukturnih projekata u ovom delu Evrope.

Radove na izgradnji nove pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad, uključujući i izgradnju tunela i vijadukta Čortanovci, izvodi ruska kompanija RZZD Internešenel.

Izgradnja tunela i vijadukta Čortanovci počela je 11. avgusta 2017. godine, vrednost projekta je 337,6 miliona dolara, a finansira se iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here