Davor Štefanek u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici

0
302

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetili su Sremsku Mitrovicu u sklopu akcije za najmlađe „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. Njih su, u Gradskoj kući, primili zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Vasilj Ševo.

Kako je, tokom sastanka, objašnjeno, program „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” usmeren je na razvoj predškolskog sporta odnosno fizičkog vaspitanja kod dece predškolskog uzrasta, sa ciljem da se kroz posebno osmišljen set vežbi utiče na pravilan razvoj dece i na povećanje broja dece u sportu.

Program će se realizovati u predškolskim ustanovama grada uz podršku gradskog saveza.

Posle sastanka delegacija je posetila predškolski objekat „Zvezdica” u Kamenjaru. U ovom objektu vrtića održan je pokazni trening sa decom implementiranom u program. Ova akcija  se sprovodi potpuno besplatno i na čitavoj teritoriji Srbije u predškolskim ustanovama.

Znamo na osnovu istraživanja, a i sami smo svedoci sve većeg broja dece sa deformitetima kičmenog stuba, stopala i nogu, sve većeg broja gojazne dece, dece sa poremećajem pažnje odnosno koncetracije. Vodeći se tim saznanjima program je i osmišljen da preventivno deluje na pomenute probleme i na pravilan razvoj dece. Hvala svim ljudima koji se bave sportom u Sremskoj Mitrovici što su se uključili u ovu akciju predškolskog sporta koju već danas imamo tokom posete dece u vrtiću.  Ovo je pilot projekat predškolskog sporta u koji uključujemo vaspitačice da se održi jedan čas sa decom i da mogu redovno da ih drže svake nedelje sa malom decom.”, objasnio je Davor Štefanek.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here