Delegacija iz Poljske posetila Sremsku Mitrovicu

0
291

Sastanak delegacija poljskih zvaničnika Potkarpatske oblasti sa predstavnicima Grada Sremska Mitrovica o temi Projektna saradnja kroz EU projekte, održan je u Gradskoj kući Cilj sastanka je bio nalaženje zajedničkih oblasti razvoja, projektne saradnje i apliciranja kod EU fondova.

Sasatanku su, u ime mitrovačke lokalne samouprave, prisustvovali, gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Smardžić i predsednik Gradske skupštine Vladimir Pavlović.

Na inicijativu predstavnika nekoliko poljskih gradova i institucija iz Podkarpatske oblasti, koji su partneri na četiri evropska projekta sa Karitasom Sremska Mitrovica, zahvaljujući razumevanju i otvorenosti lokalne samouprave, upriličen je susret u našem gradu. Cilj današnjeg sastanka kojem su prisustvovali, bio je upoznavanje i približavanje opština i gradova dve prijateljske zemlje Poljske i Srbije.

Četiri grada Podkarpatske oblasti su projektni partneri u našim evropskim projektima i predstavnici nekih od tih gradova ovde su zbog širenja saradnje. Reč je o evropskim projektima u okviru edukativne šeme Erasmus plus projekata sa kojima ima saradnju i nekoliko srednjih i jedna osnovna mitrovačka škola. Ta četiri projekta imaju ukupnu vrednost pola miliona evra, a ideja je da preko zvaničnika poljskih gradova Przemysl, Pševorsk i Žešov koji su ovde prisutni razmislimo i vidimo da li postoji prostor i za proširenje saradnje na druge oblasti. Posebno ih interesuje poljoprivreda, cirkularna ekonomija, ekologija kao i IT sektor jer to su sektori koji su izuzetno razvijeni u toj oblasti.” – čulo se na sastanku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here