Delegacije Sremske Mitrovice i Inđije posetili opštinu Gračanica

0
397

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, sa kojima je razgovarao o saradnji tih opština i o potrebama stanovništva na KiM, saopštila je opština Gračanica.

Opštinu Gračanica su posetili zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, kao i predstavnici Mesne zajednice “Blok B”.

Popović je sa gostima razgovarao o kulturnom nasleđu i o problemima sa kojima se stanovništvo opštine Gračanica svakodnevno susreće, kako bi se u narednom periodu realizovale ideje koje delegacija iz Sremske Mitrovice ima u planu.

Ova poseta pokazuje da nismo zaboravljeni, da naši ljudi brinu o nama, svi državni funkcioneri na neki način žele da dođu i pokažu solidarnost našem narodu na Kosovu i Metohiji i nađu način da im pomognu“, naveo je Popović.

Dodao je da opštine Sremska Mitrovica i Inđija imaju u planu, za početak, da određenim fondom knjiga pomognu biblioteku i naveo da je sa delegacijom razgovarao i o drugim akcija koje implementiraju u Kosovskom Pomoravlju, da budu preseljene i u opštinu Gračanica.

Zamenik sremskomitovačke gradonačelnice Petar Samarždić istakao je da velika radost biti na Kosovu i Metohiji na najradosniji praznik našeg naroda. Dodao je da je jedna velika akcija iz grada Sremska Mitrovica potekla pre svega od učenika osnovnih škola i njihovih roditelja da za vaskršnje praznike deca iz Srema obraduju svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji da im pripreme uskršnje poklone.

Mi smo podelili 2600 poklona deci iz Kosovskog Pomoravlja, ono što nas posebno raduje jeste da su deca u tim poklonima ostavljali svoje kontakt adrese na društvenim mrežama, kako bi se upoznali i povezali i u nekom skorijem periodu da deca mogu da se upoznaju i putuju jedni kod drugih“, naveo je Samardžić, dodajući da su uz podršku građana Srema uspeli da obezbede više od 1000 knjiga koje će biti donirane Kulturnom centru Gračanica odnosno biblioteci.

(Tanjug)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here