DEMANT ŠIDSKE POLICIJE: Netačne tvrdnje Đilasovog aktiviste da mu je nezakonito oduzeto oružje!

0
2155

Komandir Policijske ispostave Šid Radoslav Lakić izjavio je da su netačne tvrdnje potpredsednika Stranke slobode i pravde, Dejana Bulatovića, da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravnog obrazloženja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dejan Bulatović je ranije izjavio da mu je u sredu oko podneva beogradska policija došla u kuću u selu Batrovci, i oduzela lovačko naoružanje i oružani list. On je naveo da to vidi kao odmazdu jer je dan ranije kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što nosi skupu odeću.

Međutim u današnjem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova piše da su “policijski službenici PI Šid postupali su u skladu sa zakonom i Bulatoviću su, pre preuzimanja oružja, objasnili da mu se ono privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, kako se sumnja, počinio na teritoriji (beogradske) opštine Zvezdara“.

Policijskoj ispostavi Šid je dostavljeno obaveštenje Policijske stanice Zvezdara da je protiv Bulatovića podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je osumnjičen za više prekršaja – nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, vredjanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, nedavanje lične karte na uvid policijskim službenicima.

“Imajući u vidu da je za pojedine prekršaje predviđeno privremeno oduzimanje oružja, policijski službenici su postupali u skladu s pravilima koja važe za sve gradjane Srbije i ovaj čin nema apsolutno nikakve veze sa političkim angažovanjem Dejana Bulatovića”, stoji u saopštenju Ministarstva.

Bulatoviću je izdata potvrda o privremenom oduzimanju oružja i u upravnom postupku će se odlučiti da li će mu ono biti vraćeno.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here