Dnevne karte za ulazak u Nacionalni park “Fruška gora”: AUTOMOBIL 300 dinara, FIZIČKO LICE 100 dinara dnevno!

0
2555

U skladu sa zakonskim odredbama, Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ i za 2021. godinu odredilo je cenu dnevne naplate korišćenja motornih vozila i poseta fizičkih lica zaštićenom području.

Propisanom odredbom dnevna naknada za korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla iznosi 300 dinara, dok se poseta fizičkog lica zaštićenom području naplaćuje 100 dinara.

U skladu sa Zakonom i uz saglasnost nadležnog ministarstva JP „Nacionalni park Fruška gora“ u interesu svojih posetilaca donelo je odluku o utvrđivanju GODIŠNJE KARTE kao efikasnije i povoljnije mere sprovođenja obaveze po Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Navedeno podrazumeva da imalac GODIŠNJE KARTE neograničeno tokom kalendarske godine može individualno posetiti zaštićeno područje Nacionalni park Fruška gora – „Godišnja karta-za posetioce“ i koristiti svoje putničko motorno vozilo ili motocikl u zaštićenom području Nacionalni park Fruška gora – „Godišnja karta za korišćenje putničkog motornog vozila-motocikla“.

Iznos GODIŠNJE KARTE za korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla je 1.200 dinara, a kada je reč o godišnjoj karti za posetu fizičkog lica zaštićenom području, ona iznosi 600 dinara.

Prikupljena sredstva će se uplaćivati na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja, uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara.

Karte za navedene naknade za korišćenje zaštićenog područja možete kupiti u prostorijama Informativnig centra na Iriškom vencu, kao i u radnim jedinicama: Beočin, Vrdnik, Ležimir i Erdevik.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here