Do srede Mitrovica svetska prestonica folklora

0
1407

Međunarodni festival folklora “Srem folk fest“, 16. po redu, počeo je juče svečanim defileom u centru Sremske Mitrovice, i trajaće do srede, 14. avgusta. Kako organizatori najavljuju, on će biti najveći do sada jer će na njemu učestvovati 20 ansambala iz 16 država sa preko 700 učesnika.

Čast je i zadovoljstvo ugostiti ljude iz celog sveta koji prelaze hiljade kilometara da bi došli u Sremsku Mitrovicu i prikazali svoje folklorno blago na našem Žitnom trgu. Pre 16 godina niko nije ni sanjao da će “Srem folk fest” postati jedan od simbola Sremske Mitrovice, jedan od brendova našeg grada koji iz godine u godinu okuplja na stotine učesnika i hiljade posetilaca. Mi se trudimo da svaki naredni festival bude bolji od prethodnog, da učesnici budu što raznovrsniji, a tako će biti i ovog leta kada će 16 zemalja predstaviti svoje folklorno stvaralaštvo, tradiciju, kulturu, narodne pesme, igre, muziku, običaje, a imaće i priliku da se upoznaju sa našim gradom i našom zemljom“, kaže direktor festivala Petar Samardžić.

 Koncerti “Srem folk festa” se održavaju na rekonstruisanom Žitnom trgu, početak koncerata je svake večeri u 20.30 časova, a prethodiće im defilei učesnika ulicama centra grada od 19.30 časova.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here