Dodela opreme za samozapošljavanje Roma

0
418

Projekat „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života“ sprovodi se u okviru šireg programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, kroz komponentu Inicijativa za inkluziju 3, koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Nosilac projekta je grad Sremska Mitrovica, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Srem, Centar za ekonomsko unapređenje Roma, Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodina i Unija poslodavaca Vojvodine.

Cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa kroz primenu održivih inovativnih modela socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije.

Cilj ovog javnog događaja je da promoviše dodelu opreme dobijene kroz realizovane biznis planove a koja će korisnicima poslužiti za sticanje prihoda u njihovom daljem poslovanju. Istovremeno, promoviše se i oprema za reciklažu tekstila dodeljena poslodavcu koji je iskazao interesovanje za proširenje svojih poslovnih aktivnosti kao i za zapošljavanje lica pripadnikaranjivih grupa. Dodela sredstava za rad kao i ovakav model finansijske podrške predstavlja i dodatni vid motivacije korisnika koja će svakako doprineti održivosti projekta i trajanju rezultata i nakon njegovog završetka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here