Dodeljeni sertifikati polaznicima obuka GIZ-a

0
930

Polaznicima obuke za negu kose i tela, finansirane od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, dodeljeni su sertifikati i startap paketi u vidu materijala za pokretanje sopstvenog biznisa.

Nakon uspešno završenih obuka deset nezaposlenih lica iz Sremske Mitrovice dodeljeni su sertifikati za pedikir/manikir i šminkere.  

Na ovaj način doprinosi se, već postojećim privatnim investicijama, dok se istovremeno kroz program razvojne saradnje pruža tehnička i savetodavna pomoć. 

U cilju povećanja profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja osetljivih kategorija stanovništva, trenutno u je Gradu Sremska Mitrovica u toku ovaj projekat. U Sremskoj Mitrovici je ukupno deset nezaposlenih lica iz osetljivih grupa prošlo obuku, među kojima ima i samohranih majki, žena sa sela, mladih devojaka, svi su oni prošli odluke za tri vrste zanimanja pedikir, manikir i šminkanje. Pored stručnih kompetencija u okviru ovih zanimanja, za šta su dobile i sertifikate, sve one koji su prošli obuku dobili su i startap pakete u vidu materijala i opreme koji im je neophodna za pokretanje sopstvenog biznisa. Pojedinačna vrednost svakog startap paketa je 250 evra.”- objasnio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here