DR DRAGAN MALOBABIĆ: „Mitrovačka bolnica spremno dočekala novi talas epidemije“

1
2491

Kada je reč o novom talasu epidemija korona virusa u Sremskom regoinu, direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr. Dragan Malobabić rekao je da je bolnica od ponedeljka ponovo podeljena na dva dela.

“Donji sprat Internog odeljenja gde je bila neurologija i jedan sprat Hirurškog bloka više nisu bili dovoljni da primaju pacijente koji su oboleli od kovida, tako da smo morali ponovo da zatvorimo Hirurški blok.”- naglasio je Malobabić, dodajući:

“Od četvrtka smo na cifri od 90 pacijenata, a pohvalio bih saradnju sa Kovid bolnicom u Mišeluku gde svaki dan transportujemo pacijente koji zahtevaju viši nivo lečenja, u smislu da se na taj način naša intenzivna nega polako prazni i samim tim i dobijamo mogućnost da ipak u potpunosti ne zaustavimo sve usluge koje pružamo pacijentima u zelenom delu. Do sada smo otprilike negde oko 20 pacijenata prebacili u bolnicu na Mišeluku, dogovaramo se na dnevnom nivou jer je i sam transport prilično zahtevan, idu lekarske ekipe i ti pacijenti imaju u sebi respiratore, tako da je to najviši mogući nivo transporta i mi smo u mogućnosti da to pružimo na najbezbedniji mogući način.”

Dr. Malobabić se osvrnuo i na vakcinaciju:

„Sremska Mitrovica je lider u vakcinaciji, sada smo blizu 56% punoletnih građana, kada uračunamo decu ipak je značajno manji broj, pa sa ovim ljudima koji su oboleli nikako da dostignemo tu neku kritičnu cifru od 70 do 80% građana koliko bi nam bilo potrebno da se epidemija malo smiri u našem kraju. Pozvao bih sve sugrađane da iskoriste mogućnost da se vakcinišu, sad je već duže od mesec dana kako sam primio treću dozu, jednostavno tako se osećam bezbedan u svakodnevnom radu.”

Bolnica je i dalje 24 sata ovde za sve naše sugrađane ponovo smo vratili bolnički prijem u funkciju tako da može da izađe u susret kovid pacijentima. Dodali smo jedan kontejner da bismo ubrzali testiranje dece, imamo šator koji će sada ljude čuvati od sunca i kiše,a  na zimu ćemo ga grejati. Postoje i poljski toaleti tako da ljudi ipak na neki određeni minimum higijenskih uslova mogu računati dok čekaju na pregled”, dodao je dr Malobabić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

1 COMMENT

  1. A zasto direktor bolnice nije opremio 1 ,samo jednu sobu za onkoloske bolesnike koji treba da prime hemoterapiju?Sramota za zdravstvo,fuj..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here