Dve verzije smrti dečaka koji se utopio u Manđelosu

0
6168

Da se Strahinja Stepanov (10) udavio u jezeru Vranjaš u selu Manđelos, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom, vest je koja je protekle sedmice potresla ovo malo fruškogorsko mesto.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila u sredu po podne, kada je Strahinja sa godinu dana mlađim drugom otišao da se poigra na obali jezera, koje se nalazi blizu sela Manđelos.

Postoje dve verzije događaja. Prema jednoj, deca su se igrala na brani gde je velika kosina. Strahinja je stao na mahovinu, koja je izuzetno klizava, okliznuo se i upao maltene naglavačke u hladno jezero, na mestu gde je dubina pet metara – pričaju meštani, dodajući:

Prema drugoj priči, dečaci su hteli da pecaju, a kada je Strahinja zabacio štap, prevrnuo se i pao u vodu.

O nesreći je obavešteno tužilaštvo.

Kako su pecaroši, koji su kobnog dana bili na obali, ispričali, oni su još ranije u sredu videli decu kako idu ka brani.

Oko 15 časova je dotrčao samo jedan dečak, bio je potresen, uplakan i dozivao je pomoć, čulo ga je celo vikend naselje. Ispričao je da je njegov drug upao u jezero. Nekoliko ljudi je odmah otrčalo do brane, jednog su vezali sajlom i on je počeo da traži dete – pričaju pecaroši.

U jednom momentu se čak učinilo da se dete nazire u vodi, pecaroš je krenuo ka tom mestu, pokušavao je da dođe do njega, ali je bilo kasno, mališan je već potonuo.

Prema navodima pecaroša, na obali su se brzo okupili meštani.

Došli su tu i roditelji deteta, svi su se angažovali, a veoma brzo su došli i policija, Hitna pomoć i ronioci Žandarmerije. Oko 18 časova izvukli su telo mališana na obalu – dodaju naši sagovornici.

Scena je bila potresna, svi su se rasplakali. Dete je stradalo naočigled druga i usred igre. Celo selo je u šoku i žalosti zbog nezapamćene tragedije – pričaju oni.

Poslednjem oproštaju od dečaka, koji je sahranjen u petak, prisustvovali su maltene svi meštani.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here