Džudisti Sirmijuma obeležili dan svog sporta

0
293

Kako saopštavaju iz mitrovačkog džudo kluba “Sirmium”, ove godine će SVETSKI DAN DŽUDOA dočekati u znatno drugačijim uslovima nego ikada pre.

Pandemija virusa COVID19 promenila je način života na čitavoj planeti, a samim tim donela velike promene i u ovom sportu. Na izuzetno složenu situaciju u kojoj su se našli takmičari i rukovodstva klubova, odgovoreno je na solidaran i organizovan način.

Upravo zato je ovaj 28. oktobar koji proslavljamo i obeležavamo kao dan rođenja Džigoro Kana osnivača našeg sporta je i najbolji način da se podsetimo osnovnih vrednosti koje džudo neguje. Danas kao nikada pre treba da sledimo pravac koji je postavio Kano, jer ZAJEDNO SMO JAČI.”- navode u džudo klubu “Sirmium”, dodajući:

“Ova godina donela nam je na žalost strašni izazov, da pokažemo da iako smo primorani da ne vodimo život kakav smo navikli, koji je bio ispunjen takmičenjima tokom svih 12 meseci, džudo kampovima, džudo festivalima, seminarima, radom u klubovima, i sada pokažemo da smo jednako snažni i ujedinjeni iako rastavljeni. I tokom proteklih meseci Džudo savez Srbije i svi članovi naše džudo porodice pokazali su šta znači biti solidaran i disciplinovan u najtežim uslovima. Naši mladi takmičari, naš podmladak i ponos na najbolji način su pokazali sve ono što smo ih godinama i generacijama unazad učili. U toku vanrednog stanja pomagali su našim veteranima ali i svim ostalim građanima kojima je pomoć bila potrebna. Disciplinovano su prihvatili nove uslove treniranja i rada i na taj način strpljivo i vredno iščekivali nove sportske izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni koja su tek pred njima.”

Možemo biti ponosni na našu džudo porodicu jer smo na najbolji mogući način pridržavajući se svih propisanih mera od strane Kriznog štaba, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja prvi u našoj zemlji organizovali potpuno bezbedan trening kamp u Kanjiži. Posle ovoga usledila su i Prvenstva Srbije održana u Beogradu za sve uzraste. Ponosni smo na sve džudiste, na sve naše trenere, sportske radnike, sve roditelje, na sve one koji pružaju podršku i rade zajedno, kako bi smo na najbolji način prebrodili ovo teško vreme u kome se nalazimo i sa tom mišlju obeležavamo i ovaj 28. oktobar -Svetski dan džudoa jer ZAJEDNO SMO JAČI.“- navode u džudo klubu “Sirmium”.

(SMP/Facebook)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here