Ekološki semafori kroz participativno budžetiranje

0
868

Projekat koji će ove godine biti finansiran kroz participativno budžetiranje je ugradnja ekoloških semafora, saopštio je načelnik Duško Šarošković.

Na glasanju između pet predloga, po njegovim rečima, glasalo 2133 građana.

„Postavljaćemo ekološke semafore i ekološke saobraćajne znakove, to je projekat koji je ubedljivo zauzeo prvo mesto i ima ukupno 711 glasova, u odnosu na dekorativnu rasvetu na mostu Sv. Irineja koja je druga sa 569 glasova.”- rekao je načelnik Šarošković, dodajući:

“Kako će u gradskom budžetu za 2022. godinu za realizaciju ovih projekata biti opredeljeno pet miliona dinara, a imajući u vidu da će vrednost ekoloških semafora biti niža od ovog iznosa, mogu reći da će i dekorativna rasveta na pešačkom mostu biti postavljena u narednoj godini. Izdvojićemo sigrno dva, do tri miliona za postavljanje ekoloških semafora, kad inženjerska služba utvrdi tačne lokacije i njihovu opremljenost, kao i broj semafora, dok se procenjuje da će dekorativna rasveta na mostu Svetog Irineja koštati oko tri miliona, ukupno smo planirali tih pet miliona, tako da verujem da ćemo i drugi projekat realizovati.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here