EPILOG SVAĐE OKO TARTUFA: Podignuta optužnica zbog ubistva braće iz Futoga

0
1292

Protiv Dejana Erića (39) iz sela Jarak podignuta je optužnica, i trenutno je u fazi preispitivanja, dok je obustvaljena istraga u odnosu na osumnjičenog Nebojšu Erića (37), potvrđeno je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Dejan Erić se tereti za ubistvo Predraga Jeličića (43) i njegovog brata Stanislava (37) iz Futoga, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Podsetimo, braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su 6. decembra prošle godine, u šumi nadomak njihovog sela, ubili braću Jeličić iz Futoga. Erići i Jeličići su se kobnog dana sreli u šumi, gde je bilo još ljudi, koji su bili u “lovu” na tartufe. U jednom trenutku su se posvađali, a nakon toga i potukli.

Navodno su braća iz Futoga, koji su imali kopalice, nasrnula na Eriće. Dejan je, kako se sumnja, zapucao u pravcu jednog brata, a Nebojša u drugog, iako je Dejan hteo da u celosti preuzme odgovornost i u policiji rekao da je on pucao u obojicu. Rodbina, prijatelji i poznanici braće Jeličić iz Futoga su, nakon ove velike porodične tragedije, rekli da je reč o zasedi u šumi u kojoj su Predrag i Stanislav sa svojim psima tražili tartufe i da su ih tokom potrage napala dvojica braće iz Jarka.

Moji sinovi nisu bili lopovi. Nisu imali plate i išli su u tartufe da bi zaradili… – rekla je dan nakon tragedije Predragova i Stanislavova majka Radojka.

Prema rečima ožalošćene majke, njeni sinovi su bili dobri s braćom iz Jarka, išli su ponekad zajedno da traže tartufe, čak su od njih kupili psa i još jednog dobili. Nikakvih sukoba ranije nije bilo.

Sačekali su ih i upucali, s leđa su ih ubili – navodi sestra od strica ubijene braće, tvrdeći da ih je tog jutra u šumi dočekalo dvadesetoro ljudi, a ne samo braća iz Jarka. – Ubio ih je zato što je moj brat imao dobre kerove, a oni su zbog toga bili besni!

Kao što su mediji u Srbiji već pisali, braća iz Futoga su se bavila tartufima protekle tri-četiri godine i to uvek na istom posedu u blizini Sremske Mitrovice, za koji su, kako njihova sestra kaže, imali dozvolu. Predrag je bio suprug i otac troje dece i radio je kao protetičar u jednoj firmi, dok se mlađi brat Stanislav bavio grumingom i uzgojem pasa rase lagoto koji se obučavaju za traženje tartufa. Za sobom je ostavio ženu i dvoje maloletne dece.

Imaju još jednog, najstarijeg brata, koji sa svojom porodicom živi i radi u Nemačkoj.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(D. Nikolić/L. Radlovački)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here