ERDEVIK: Održana XXIV Sremska kulenijada

1
838

Erdevik je i ove godine bio domaćin velike gastronomske manifestacije, 24. po redu, Sremske kulenijade. Organizatori manifestacije bili su Opština Šid, Turistička organizacija Šid, Mesna zajenica Erdevik, Privredna komora – RPK Sremska Mitrovica i KOC Šid.

Sremska kulenijada se održava pod sloganom “U zagrljaju kulena i vina”, a ove godine okupila je više od dve stotine izlagača – proizvođača suhomesnatih proizvoda, vinara, proizvođača sira, slatkih delikatesa i drugih proizvoda domaće radinosti.

Ovogodišnju Kulenijadu svečano je otvorio Nenad Katanić, pomoćnik ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, dodelivši nagrade apsolutnim pobednicima 24. Sremske kulenijade. Pobednički kulen u kategoriji uzanog omotača jeste kulen porodičnog gazdinstva Milana Kabića iz Šida, dok je u kategoriji prirodnog omotača pobedu odneo kulen Lemaić K&M. Nagrade su ove godine dodeljene i najboljim vinarima – vinarijama Trivanović, Brestovački, Vojnović i vinariji Ravnica.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su u pratnji predsednika opštine Šid, Zorana Semenovića obišli štandove i pozdravili brojne izlagače, uverivši se da su najbolji ukusi Srbije danas sabrani baš u Erdeviku. Program Kulenijade obogatili su nastupi brojnih kulturno umetničkih društava, dok je u 20 časova u centru Erdevika održan koncert Goce Tržan.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Informacija o pokroviteljima, donatorima, sponzorima, ide na kraju teksta, jer je po vaznosti najmanje bitna citaocima.
    Ako je stavljate odmah na pocetku, radi se o:
    1. Egoisticnoj i interesnoj igri vlasnika portala, pokrovitelja, urednika, ili
    2. Udvorickom novinarstvu sa izrazenom samocenzurom, ili
    3. Gresci novinara kome su se, umornom ili pijanom, pobrkale komande na tastaturi racunara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here