Etno mreža edukuje žene u pisanju projekata

0
367

U cilju edukacije i osnaživanja žena u pisanju projekata, na inicijativu „Etno mreže” i mitrovačke Agencije za ruralni razvoj, u gradskoj kući je održana obuka za žene preduzetnice sa celokupnog područja Sremske Mitrovice.

Etno mreža okuplja proizvođače rukotvorina, zanatska udruženja i zadruge koje izrađuju autentične rukotvorine primenom tradicionalnih tehnika. Cilј Etno mreže je očuvanje tradicionalnog nasleđa kroz osposoblјavanje i ekonomsko osnaživanje žena i mladih za tržišnu proizvodnju rukotvorina. Osnovana je u maju 2005. i izrasla je u vodeću strukovnu organizaciju koja pruža obuku, stručnu podršku i postavlјa standarde u proizvodnji rukotvorina za svoje članove.

Obuka o pisanju projekata žena i o konkursima koji se tiču žena i ženskog preduzetništva organizovana je u saradnji sa Etno mrežom i prva je u nizu obuka koje će se u ovom smislu organizovati, a tiču se ženskog preduzetništva. Radi se o projektima koji postoje na različitim nivoima vlasti, tako da, ukoliko je žensko preduzetništvo tema tih projekata, žene mogu da apliciraju. Vrlo često problem bude upravo pisanje projekata zato što se ono kao takvo vrednuje.”- rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj.

Nakon ovog dela projekta biće održana obuku o promociji na društvenim mrežama gde žene mogu da plasiraju svoje proizvode i onlajn.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here