Evo zbog čega je Tivat odlična lokacija za život

0
546

Tivat se nalazi na odličnoj geografskoj lokaciji i najsunčaniji je grad zaliva Boka Kotorska, pa ne čudi što je izbor mnogih koji biraju da letnji odmor provedu baš ovde.

Pored toga, ovaj grad je jedan od većih na primorju, ima razvijenu infrastrukturu, uređenu obalu, mnoštvo restorana i naravno Porto Montenegro luksuznu luku i odmaralište.

U blizini samog grada je i aerodrom, što dodatno olakšava transport putnika i čini ovaj grad jednim od najpoželjnijih za posetu. Sve se više ulaže u razvijanje grada, koji je veoma pogodan za život preko cele godine, o čemu mogu posvedočiti meštani.

Zamislite da živite na obali Jadranskog mora, na samom ulazu u zaliv Boka Kotorska, u gradu u kome imate sve što vam je ptorebno za jedan miran i udoban život.

Ako ste se pronašli u prethodnom opisu, verujemo da je onda Tivat odličan izbor za vas, dok u nastavku saznajte više o prednostima za život na ovoj lokaciji.

Odličan odabir stanova za iznajmljivanje

Ukoliko ste rešili da se malo odmorite od gradske gužve i užurbanog načina života, verujemo da je život na moru makar na neki određeni vremenski period nešto što bi vam svakako prijalo.

Rešili ste da neko vreme provedete baš na ovoj lokaciji i uživate u blagodetima prirode i mora, pa će vam zasigurno biti potreban duži najam stanova u Tivtu.  Pretpostavljamo da nećete kupovati stan ili kuću za par godina života, koje možda želite da provedete na moru.

Tivat nudi odlične opcije za svačiji ukus i finansijske mogućnosti, pa će se tako pronaći po nešto za one sa dubljim džepom koji žele život na visokoj nozi, ali i za one koji samo žele regularan smeštaj.

Erasmus program je razlog zbog koga mnogi studenti po nekoliko meseci života provode u drugim državama. Ukoliko i sami rešite da neko vreme posvetite učenju na fakultetima u Crnoj Gori, a želite da živite u Boki, verujemo da vam znači informacija o odličnoj ponudi stanova.

Aerodrom nadomak grada za brz i jednostavan transport

Aerodrom Tivat se nalazi na 3 km jugistočno od grada i drugo je čvorište avio kompanije Motenegro Airlines. Iako Podgorica kao glavni grad poseduje svoj aerodrom, ali tivatski ipak ima veću frekvenciju letova i turista koji u najvećem delu tokom letnje sezone pristižu.

Do Tivta se veoma jednostavno i brzo stiže sa Aerodroma Nikola Tesla, za svega 40-ak minuta, ali je ovaj crnogorski aerodrom takođe odlično povezan sa drugim velikim gradovima u Evropi.

Ukoliko se odlučite da Tivat ne bude samo mesto boravka tokom letnjih meseci, već i stalno mesto za život, blizina aerodroma će vam značiti kao mogućnost da se veoma lako možete prebaciti za Srbiju ili neku drugu zemlju.

Slobodno vreme u Tivtu

Tivat nema klasičan centar, već se najveći broj zbivanja odigrava na šetalištu Pine pored mora.

Veoma bogata ponuda restorana na šetalištu i okollini sa odličnim specijalitetima domaće kuhinje i morskih plodova, savršena je za prave gurmane. Tokom večernjih časova se nakon večere možete prebaciti u neki od lokalnih barova sa različitim žanrovima muzike i uživati do iza ponoći.

Ponuda za noćne izlaske je najbolja tokom leta, dok je van sezone zatišje. Svakako postoji dovoljan broj mesta za popiti kafu ili piće pored mora i uživati u opuštajućem zvuku talasa.

Naravno, ne možete očekivati ponudu kao što je u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Sarajevu ili Podgorici i drugim gradovima u svetu, ali verujemo da ćete pronaći makar nekoliko mesta po vašem ukusu.

Kulturni sadržaj i šta videti u Tivtu?

Iako generalno važi za mali grad prema svim standardima, Tivat je jedan od većih gradova na primorju i prema tome nudi odličan kulturno-zabavni sadržaj u skladu sa proporcijama.

Letnjikovac Buća je centar kulturnih zbivanja u gradu. Nekada je ovde previše od pola milenijuma živela plemićka porodica, dok se danas nalazi galerija, muzej i letnja pozornica.

Nešto što takođe moramo odvojiti jeste pozorišni festival Purtagorije, gde se tokom letnjeg perioda održavaju razni programi kulturnog tipa.

Evo i nekoliko prirodnih lepota u kojima možete uživati tokom cele godine:

  • Ostvro cveća – ovde se nalaze ostaci manastira Svetog Arhangela Miahila;
  • Ostrvo Sveti Marko – najveće ostrvo u Boki, u 20. veku bio resort francuske kompanije Club Med;
  • Gospa od Milosrđa – ostvro na kome se nalazi Crkva bezgrešnog začeća – nekada pripadala jezuitima.

Gradski park je odlično mesto za šetnju i uživanje, gde možete videti drvo jele, kedra, bora i neke egzotične biljke. Pravo mesto za opuštanje i disanje čistog primorskog vazduha.

Sam Tivat ne poseduje velike plaže sa peskom ili šljunkom, već su to ponte sa kojih odmah uskačete u vodu. Ukoliko želite osećaj kao da ste na nekoj egzotičnoj lokaciji, možete posećivati obližnje plaže poput Bjelile, Kolardova, Plavog horizonta

Tivat je veoma lep primorski grad, koji vam osim desetak dana letovanja može omogućiti udoban i miran život tokom cele godine. Ovo može biti vaša primorska luka sa koje se veoma lako možete prabaciti do drugih većih gradova u Crnoj Gori kada god imate potrebu. Srećno!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Katarina Nikolić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here