Evropska zelena partija: EKOLOŠKI SEMAFORI ZA MITROVICU BEZ SMOGA!

0
507

Gradski odbor Evropske zelene partije iz Sremske Mitrovice poziva sve  svoje članove, ekološke aktiviste i građane da uzmu aktivno učešće u participativnom budžetiranju našeg grada za 2022. godinu i davanjem svog glasa da svi zajedno učine Mitrovicu bez smoga tako što če glasati za predlog ekoloških semafora i ekoloških saobraćajnih znakova.

Nažalost, Sremska Mitrovica pripada onim gradovima koji imaju zagađen vazduh ocenjen III kategorijom, zato je neophodno uticati na kvalitet vazduha pogotovu na smanjenje nedozvoljenih suspendovanih čestica PM 10 i PM 2,5. Ovo je prilika kada građani svojim glasom mogu uticati na poboljšanje životnog okruženja! – kaže se u saopštenju Evropske zelene partije.

Ujedno Zeleni traže da se nastavi i dalji razvoj toplifikacije i gasifikacije grada, kao i smanjenje individualnih ložišta kod domaćinstava. Neophodno je iznaći nove načine subvecionisanja građana za ovu namenu.- navode u Evropskoj zelenoj partiji.

Od gradskih vlasti Zeleni TRAŽE i nastavak dalje sadnje drveća i izgradnju novih  biciklističkih staza , jer sve ove mere doprineće smanjenju štetnosti od izduvnih gasova iz saobraćaja!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here