EXIT FONDACIJA: Odgovor na tekst “Da li je sadnja 13000 stabala na Fruškoj gori PREVARA?”

0
1168

U našu redakciju stigao je odgovor EXIT Fondacije koji se odnosi na članak objavljen juče na Sremskomitrovačkom portalu pod nazivom: “Da li je sadnja 13000 stabala na Fruškoj gori prevara?“.

Članak se nalazi na linku: https://mitrovica.info/da-li-je-sadnja-13-000-stabala-na-fruskoj-gori-prevara/ .

Odgovor EXIT Fondacije prenosimo u celini:

O akciji pošumljavanja, realizovanoj 23. decembra, postoji veoma detaljna dokumentacija, od nabavke 13.290 mladica hrasta, sve do same sadnje u kojoj je učestvovalo više stotina ljudi koji o ovoj akciji mogu svedočiti. Celokupan proces je sproveden pod izuzetno strogom kontrolom Evropske unije u skladu sa njihovim standardima, uz sprovođenje svih dobrih ekoloških praksi zbog kojih smo dobili i pismene pohvale čelnika Delegacije EU u Srbiji, koji su bili prisutni tog dana i sadili lično sa volonterima.

Hrast kitnjak (Quercus petraea) je sađen na dve lokacije: „Vrdnik-Morintovo”, odeljenje 3, sekcija “b” i “Vrdnik-Morintovo”, odeljenje 16, sekcija “f”.

Pozivamo “Pokret OŠFG”, ali i predstavnike medija da pregledaju celokupnu dokumentaciju i sami se uvere u dobru nameru i realizaciju akcije i pozivamo ih da se obilaskom lokacija uvere u sadnju na navedenim lokacijama. Podsećamo da je akcija izvedena uz prisustvo lokalnih i nacionalnih medija koji su 23. novembra došli u velikom broju da proprate akciju. “- navodi se u odgovoru EXIT Fondacije.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here