FONDACIJA “OSMEH NA DAR”: Donacija Opštoj bolnici

1
706

Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici uručena je vredna donacija: četiri bolesnička kreveta sa dušecima, ukupne vrednosti 203.000 dinara.

Sredstva su obezbeđena tokom novogodišnje akcije Osmehov festival lampiona u Novom Sadu, a akciju je sprovela humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ iz Beograda, koja se od 2009.godine u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći ugroženim grupama, kao i promocijom kulture, obrazovanja i aktivizma među mladima.

Ovoga puta, aktivisti fondacije izrazili su nameru da deo prikupljenih sredstava na novogodišnjem humanitarnom događaju bude opredeljen za opremanje Dečijeg odeljenja mitrovačke bolnice i to za kupovinu bolničkih kreveta“ – izjavila je za medije Sonja Mrkić, predstavnica fondacije i dodala, da je drugi deo sredstva namenjen za pomoć dečijem odeljenju bolnice u Somboru i da ovo nije kraj njihovog humanitarnog rada – u pripremi je uskršnja akcija, u kojoj će deo novca takođe biti usmeren na pomoć pedijatrijskom odeljenju u Sremskoj Mitrovici.

Posebno zadovoljstvo ovom vrednom donacijom izrazila je načelnica Dečijeg odeljenja dr LJiljana Bančević i tom prilikom naglasila da ovakva vrsta pomoći mnogo znači, u smislu obnove posteljnog fonda, jer se ovde leče pacijenti iz celog Srema, od rođenja do 18 godine života, a samo tokom protekle godine, ovde je lečeno preko 1000 najmlađih pacijenata. Dr Bančević je još rekla da je donacija dobrodošla jer će u mnogome doprineti boljim uslovima lečenja i boravka dece u odeljenju.

U ime mitrovačke bolnice, zahvalnicu fondaciji „Osmeh na dar“ uručio je direktor dr Živko Vrcelj i zahvalio na vrednoj pomoći koju su ovi mladi ljudi obezbedili i usmerili na adresu mitrovačke bolnice i dečijeg odeljenja.

Dr Vrcelj je u razgovoru sa predstvanicima fondacije posebno pohvalio želje i požrtvovanost mladih da pomažu drugima, jer time pokazuju jednu lepšu i humaniju stranu mladih i svakako su odličan primer drugima kojim vrednostima se treba okrenuti, na sopstveno ali i zadovoljstvo celokupne zajednice.

(B. Sremčić)

1 COMMENT

  1. Dr Vrcelj, Vi ste izvrstan hirurg, ali, šteta, u SNSu ste i ne smete da kažete nišata. Što niste otišli kod našeg vrlog gradonačelnika i pitali ga da li je normalan kada gradi trg zahvalnosti robovlasnicima, a neda pare za dečje odeljenje, već ćekamo neke donacije.? Koga se Vi kao lekar, intelektulac bojite? Političkih pajsera? Pa mogu da Vam pljunu pod prozor. Znate, ne činjenjem, mi, Vaši bivši i potencijalni pacijenti, možemo steći utisak da Vam je partijska pripadnost i funkcija važnija od pravde, struke i ugleda. I ovaj put se potvrđije ćinjenica “gradićemo stadione, a decu ćemo lečiti SMSovima (donacijama)”. Strašno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here