Fudbaleri mitrovačkog “Radničkog” počeli pripreme

1
954

Proteklog vikenda, na stadionu u Hesni, mitrovački Radnički počeo je pripreme za prvenstvo 2020/21. Prvi put u svojoj istoriji i u 98. godini postojanja, Hesnerci će igrati u Prvoj ligi Srbije (Druga liga rang takmičenja).

Sportski direktor kluba je Dragan Despotović. Radi se o poznatom fudbalskom radniku koji je postigao velike uspehe sa Donjim Sremom iz Pećinaca, kada su Pećinčani igrali u Super ligi Srbije.

Šef stručnog štaba je Goran Dragoljić koji je iskusan i proveren  trener rođen 1973. godine. U svojoj uspešnoj trenerskoj karijeri vodio je prvoligaše Bežaniju i Budućnost iz Dobanovaca. Poznat je mitrovačkoj publici jer je dugo godina vodio Omladinac iz Novih Banovaca i Dunav iz Starih Banovaca. Omladinac i Dunav su bili dugogodišnji rivali Radničkog još iz vremena kada su igralu u sremskoj a kasnije u vojvođanskoj i srpskoj ligi.

Pristigla su i prva pojačanja. Redove crveno-belih iz Hesne pojačaće četvorica igrača super ligaša  Spartaka iz Subotice. Spartak iz Subotice kojeg uspešno vodi Mitrovčanin Dragan Simović, prvi je klub koji je pomogao Radnički da formira stabilan i kvalitetan tim.

Radnički je osnovan 15. aprila 1922. godine u radničkom predgrađu Mitrovice, popularnoj Hesni. To je klub koji okuplja radnike i radničku omladinu. U svojoj 98. godini postojanja, ispisuje najlepše stranice svoje klupske istorije.

Ostvaren je cilj mnogih generacija vernih crveno-belim bojama kluba. Vernih i u trenucima kada je Radnički bio u velikim krizama i nemaštinama, kada je klub  ostavljen samom sebi i samo svojim Hesnercima. I tada je Radnički hrabro i dostojanstveno takmičio se, izgarao i borio na teškim i vrućim terenima u Laćarku, Martincima, Kuzminu, Čalmi, Manđelosu, Nikincima, Hrtkovcima, Noćaju i ostalim selima širom Srema. 

(J. Stević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here