Gradonačelnica obećala pomoć porodici nastradaloj u požaru

1
945

U jučerašnjem obraćanju javnosti u vezi sa tragedijom u selu Šašinci u kojoj je jedno dete izgubilo život u požaru, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović je, ispred lokalne samouprave, izjavila da je upućena pomoć porodici nastradale devojčice.

Podsećanja radi, u subotu 15. maja u ranim jutarnjim časovima izbio je požar u privatnoj kući u Šašincima u kojem je živela samohrana majka sa četvoro dece. Gradonačelnica Milovanović, porodici nastradale, izrazila je najiskrenije saučešće.

Sve ovo nas je jako potreslo, saosećamo sa majkom i sa porodicom zbog ovog njihovog velikog i nenadoknadivog gubitka i kao grad učinićemo sve da im pomognemo. Sa članovima porodice smo u stalnom kontaktu, majka je sa dvoje dece juče izašla iz mitrovačke Opšte bolnice, dobro se osećaju i po rečima dede preminulog deteta privremeno su smešteni u Šašincima u kući komšije koji je takođe hteo da im pomogne. Danas su bili i u Gradskoj kući da se dogovorimo oko pomoći koja im je preko potrebna, tako da će Centar za socijalni rad isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, dok će troškove sahrane u celosti snositi lokalna samouprava.”- rekla je gradonačelnica i dodala:

Crveni Krst je već dostavio pakete hrane i odeće, a mi kao grad ćemo im takođe obezbediti i privremeni smeštaj. Dogovorili smo se sa članovima porodice šta je ono što im je sada trenutno neophodno, naravno i za neke dalje i buduće korake.”

Kako saznajemo, sahrana preminule devojčice obaviće se danas u 13,30 časova na lokalnom groblju u selu Jarak.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here