Gradonačelnica posetila odbojkašice “Srema”

0
306

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović posetila je juče Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” i prisustvovala treningu igračica u PSC „Pinki”.

Povod za posetu je činjenica da će ovaj klub od ove sezone predstavljati naš grad u Super ligi Srbije.

Od 2012. godine odbojkaški klub funkcioniše kao Gradski odbojkaški ženski klub „Srem”, mnoge generacije uspešnih sportistkinja prošle su kroz ovaj klub. Mnoge od njih su postale uspešni sportisti koji treniraju u inostranstvu, a neki su postali i uspešni akademski građani. Zato sam došla da posetim ove devojke, na njihov trening, da vidimo kako one to rade. Ono što sam čula kao informaciju je da su veoma savesne, odgovorne i uspešne, evo u poslednjem periodu imaju tri pobede. Mogu samo da im poželim sreću u daljem radu, puno uspeha i da nastave ovako kao što su i do sada radile i da znaju da uvek imaju podršku Grada Sremska Mitrovica. Kao poklon donela sam im odbojkašku mrežu, to je ono što je njima potrebno.”- rekla je gradonačelnica otkom posete.

Narednu utakmicu mitrovačke odbojkašice igraju u sredu 21. oktobra protiv „Jedinstva” iz Stare Pazove. Reč je o kup-utakmici osmine finala, a u subotu 31. ovog meseca dočekuju Ženski odbojkaški klub „Crvena Zvezda”.

Klub učestvuje u najvišem rangu takmičenja u našoj državi. Izborili smo se prošle godine ubedljivo i pripremili smo se maksimalno za ovu sezonu. U dosadašnjih pet kola, tri puta smo izvojevali pobedu, dva puta smo poraženi, zadovoljni smo dosadašnjim učinkom.” rekao je Slobodan Stojilković, predsednik GŽOK „Srem”.

GŽOK „Srem” je opravdao dosadašnje poverenje svih koji prate ovaj sport, pa će lokalna samouprava i dalje nastaviti da ga podržava.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here