Gradonačelnica posetila škole i vrtiće tokom „Dečije nedelje”

0
314

Nizom aktivnosti, predškolske i školske ustanove sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, obeležile su manifestaciju „Dečija nedelja” pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete”. Mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, posetila je nekoliko predškolskih i školskih ustanova na teritoriji Grada.

Gradonačelnica Milovanović je posetila mališane iz predškolske ustanove „Stonogica”, a oni su joj postavljali zanimljiva pitanja, dok su učenici Osnovne škole „Jovan Popović” iz Velikih Radinaca organizovali likovnu koloniju.

Važnost očuvanja životne sredine pokazali su učenici Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice. Zajedno sa gradonačelnicom, posadili su drvo Hrasta lužnjaka. Time je najavljen početak akcije ozelenjavanja školskih dvorišta na teritoriji Grada, u saradnji sa JP „Vojvodina Šume”.

Gradonačelnica Milovanović prisustvovala je i „Reviji jesenjih šešira”, koju su organizovali učenici Osnovne škole „Boško Pakovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovci, dok je  u predškolskoj ustanovi „Zvezdica” odgledala priredbu, povodom „Revije torti”. Potom je u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja” bodrila učenike, za koje je organizovan sportsko – takmičarski dan.

Što se tiče važnosti ove manifestacije, gradonačelnica je istakla da kroz aktivnosti kojima se obeležava „Dečija nedelja” saznajemo koje su potrebe, prava i obaveze naših najmlađih sugrađana, a velika važnost je u tome što se učenici uče toleranciji, razvijaju sportski duh i solidarnost, što je prevencija vršnjačkog nasilja.

Dodala je i da će Grad Sremska Mitrovica nastaviti da radi na poboljšanju uslova u svim svojim obrazovnim ustanovama.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here