Gradsko školsko prvenstvo u atletici

0
469

Gradsko školsko prvenstvo u atletici održava se na Atletskom stadionu. Takmičenje je organizovala je Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu i Sportski savez Grada, a tehnički organizator takmičenja  je Ustanova Atletski stadion.

Po rečima Zorana Miščevića, zamenik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, takmiče se predstavnici osnovnih i srednjih škola sa teritorije gradske opštine Sremska Mitrovica.

Manifestacija je značajna zato što je atletika bazični sport, kao gimnastika i plivanje, i upravo ovde, od ove generacije dece poteći će mnogi talenti kao što su danas neki renomirani atletičari i neki drugi sportisti. Upravo odavde ide taj kadar koji se kasnije bavi i vrhunskim sportom. Ova manifestacija je značajna i zbog opravdanosti atletskog stadiona, ovde je svaki dan veliki broj dece, što govori da je stadion dobra investicija. Manifestacija propagira i zdrav način života, zdrave navike, dobar odnos prema sebi i prema svom zdravlju. Treba se baviti sportom da li vrhunskim ili uopšteno, to je zdrava navika koja treba da se nastavi tokom iz tog razloga Grad podržava ovake manifestacije i zato smo danas ovde”, rekao je Miščević.

Kako je najavljeno, 19. maja u gradu na Savi, na Atletskom stadionu bićei održano Republičko prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here