HAČINSON: Mediji objavili netačnu informaciju o masovnom otpuštanju radnika!

0
4582

Otpuštanje oko 300 radnika iz rumske kompanije Hačinson, kako je navedeno u informaciji koju je ovih dana objavio veći broj medija, pokazalo se – ne odgovara istini!

Iako zvanična lica iz samog Hačinsona nemaju dozvolu od svojih centrala za davanje bilo kakvih saopštenja za javnost, nezvaničnim kanalima, uspeli smo da dobijemo informacije o pravom stanju stvari u ovom rumskom preduzeću.

Kako navode naši izvori, trenutno je u Hačinsonu zaposleno 1136 radnika, po čemu je ova kompanija i dalje lider u regionalnim okvirima. Tokom poslednjeg meseca, tačno 80-orici radnika, koji su bili zaposleni na određeno, nije produžen ugovor.

Mi smo, pre vanrednog stanja, na određeno imali nešto više od sto radnika. One najbolje smo i dalje zadržali, iako je obim posla smanjen, jer ne želimo da ostanemo bez njih, dok za njih 80 nije produžen ugovor na određeno koji im je isticao ovih dana.”- navodi naš izvor, dodajući:

Od 6. do 20. aprila svi naši zaposleni nalaze se na kolektivnom godišnjem odmoru. Delom je to zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom jer je smanjen obim posla, a jedan od razloga je i činjenica da na taj način radnike želimo da zaštitimo od eventualne zaraze.”

Želeći da iz drugog izvora proverimo ovu informaciju obratili smo se Marijani Grabić, direktorki filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, i od nje smo saznali da se na evidenciju nezaposlenih iz Hačinsona do jučerašnjeg dana javilo svega šestoro bivših radnika ove kompanije.

U Sremu nema velikog i masovnog otpuštanja radnika kako se to navodi u pojedinim medijima. Štaviše, posmatrajući odnos novozaposlenih i onih koji se prijavljuju kod nas na evidenciju, reklo bi se da i nema vanredne situacije.”- navodi direktorka Grabić i napominje:

Kompanije ne otpuštaju radnike bez obzira što je smanjen obim posla prvenstveno u nadi da će se ovo stanje ubrzo završiti, a do radnika je teško doći u ovom delu Srbije gde je nezaposlenost znatno smanjena.”

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here