LAŽNI HUMANIZAM! Hajde da zabranimo sva veselja zbog bolesne dece!

1
4935

Ima li bolje cake od emotivne ucene? Vi koji ste po hiljaditi put ispali ovce, glupaci i lažni dobročinitelji, da li lepše spavate?

Poslednjih dana čudo je zahvatilo srpski mentalitet, naše sugrađane, našu dragu Srbiju. Slogan “da komšiji crkne krava” zamenili smo sloganom “Pomozimo bolesnoj deci“. Kakav dramski obrt!

Svaka čast, braćo Srbi. Svaka čast što ste opet ispali ovce, po ko zna koji put. Ne, niste se prevarili, te pare će otići u prave ruke. Pravo u narodne kuhinje, na onkološka odeljenja, deci s posebnim potrebama. Naivni ili samo glupi, pitam se?

Ja to vidim ovako: vlast lepo otkaže koncerte, pare strpa u džep, narodu kaže da je sve otišlo u dobrotvorne svrhe i vau, svi ste učinili dobro delo!

Nije bitno da li bijete ženu, maltretirate životinje, majke, stare… Ako varate, kradete i lažete, sad ste se “oprali”. Svi gresi su vam oprošteni, eventualno možete da dodate još par “Oče naš” iskupljenja.

Bagra pljačka narod decenijama, a vi mislite kako će “kuka i motika” da se digne ako opet budemo namagarčeni? Ništa se neće desiti ni na dan izbora, pobediće isti i sve će biti zaboravljeno jer, jelte, pogledajte vi šta je sve urađeno poslednjih godina? Plate porasle, nikad manja nezaposlenost, investicije, Beograd na vodi, zaustavljena korupcija, kriminalci pohapšeni.

Nemojte biti nezadovoljni zbog jednog koncerta, vi hejteri, očajnici, vi što vam ništa ne valja i što u svemu tražite manu. Uradite vi bolje ako mislite da možete.

Svaka zemlja koja krpi sredstva za lečenje bolesne dece nepevanjem benda ili odlaganjem novogodišnjeg koncerta, jadna je zemlja. Zašto uporno pokušavamo da budemo lažni humanitarci?

Kad ste tako “humani”, ostanite kod kuće i tih 50-60-70 evra uplatite na račun nekom bolesnom detetu. Nemojmo se lagati!

Objasnite, kakve veze ima proslava Srpske Nove godine i koncert Bregovićev sa bolesnom decom? Zašto ne radi svako svoj posao, lekari da leče, pevači da pevaju? Država ne mora da radi svoj posao, samo neka ne krade, za početak.

E, dragi moji humanitarci, `ajmo onda stvarno da budemo džekovi i plemenite duše koje su zalutale u ovaj surovi mračni svet kapitalizma.

Kome treba doček pobednika Evrovizije? Kome trebaju dočeci za srpske sportiste, za Noleta?

Uostalom, šta će nam Bir fest, Egzit, bilo koja manifestacija koju jedna savremena država treba da ima? Da li je vama koncert neke velike zvezde bitniji od zdravlja bolesnog deteta?

Moralne nakaze! Bezdušnici, zle duše, bitnije vam je da se alkoholišete na nekom festivalu, nego da sačuvate jednu dušu?

Ne može ovako. Ovo se kosi sa zdravim razumom, inteligenciju da ne pominjem. Dokle će nas zavlačiti glupostima i dokle će uspevati da nam “prodaju” priče?

Hajde da država radi svoj posao, da novac iz pravog fonda ide tamo gde treba i da se više ne glupiramo i ne glumimo humanitarce jer stvarno nije u redu. Ima li šta odvratnije nego igrati na kartu emotivne ucene, na “tešku” priču i na ljudsku empatiju i grižu savesti?

Povraća mi se od vas dušebrižnika koji ne vide celu sliku zbog jednog kadra. Kako je samo lako zamazati vam oči. Sve “gutate” bez izuzetaka.

Idemo dalje u istom fazonu, samo štednja, samo odricanje, samo humanost. Ko se usudi da ode na Bregovićev koncert u Rumi, ko kaže “ne slažem se sa vama lažnim humanitarcima” – ma, goreće u paklu!

(J. J. /espreso)

1 COMMENT

  1. Obicno je istina negde u sredini i treba naci neku meru ali fakat je da vlast ,lokalna vlast iritira svojevrsnim”zamazivanjem realnosti i stvaranjem trupajuceg stada” bez trunke empatije prema srpskom bolesnom drustvu i najposle jadnom prosecnom stanovniku ove silovane Srbije.A ti se mladi prijatelju veseli srecno ti bilo!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here