Hladno oružje prodaju kao dečije igračke

0
1795

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Sremskoj Mitrovici poziva nadležne da reaguju i nalože kompaniji “Sava Home” da povuku iz prodaje boksere koji se prodaju kao igračke.

Nedopustivo je da se hladno oružje prodaje kao igračka za decu.” – izjavio je Milivoje Todorović, predsednik mitrovačkog odbora POKS-a, dodajući:

Svedoci smo ogromnog porasta vršnjačkog nasilja u našoj zemlji. To je ozbiljan problem u čije rešavanje moraju da se uključe svi. Na prvom mestu porodica, zatim obrazovne institucije i država. Takođe i privatne kompanije moraju da pokažu određen nivo društvene odgovornosti.

Po njegovim rečima, mnogi stručnjaci tvrde da nije poželjno deci kupovati igračke oružje, jer šalju deci pogrešnu sliku i podstiču ih na nasilje.

Ima i onih koji tvrde da je to u redu, ali ako se detetu objasni da postoji bitna razlika između igračke i pravog oružja. Kako god, sigurno bi se i jedni i drugi složili da je ovo što smo videli u tržnom centru van svake pameti. Jer, ovi bokseri nisu igračke, već pravo oružje. Šta očekivati sutra kada neko dete dobije ovu igračku, da drugaru iz škole polupa glavu? Da nekoga ozbiljno povredi?” – navodi Todorović apelujući na kompaniju “Sava Home” da ove “igračke” povuče iz prodaje, a ako ona to ne učini, poziva nadležne državne institucije da reaguju.

(M. M./foto: M. T.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here