Hrvatski novinar nazvao Sremsku Mitrovicu “SELENDROM”

1
7336

Glavni urednik zagrebačkih “Sportskih novosti” Mario Zorko nazvao Megu cirkuskom ekipom, a FMP seljačkom * Pljuvao Miška Ražnatovića, Arkana i Cecu, a za Sremsku Mitrovicu rekao da je selendra.

Mario Zorko, urednik zagrebačkog lista “Sportske novosti”, čiji je pokretač “Jutarnji list”, izvređao je Srbe i srpske klubove koji se takmiče u košarkaškoj ABA ligi. On je FMP iz Železnika i Megu Bemaks nazvao seljačkim zadrugama i cirkuskim ekipama, dok je Sremsku Mitrovicu opisao kao “selendru”.

Ne birajući uvrede na račun Srba, ovaj šovinista je opljunuo i vlasnika Mege Miška Ražnatovića, jer je rođak sa pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom i u dobrim odnosima sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

Opsednut Draženom

Zorko je posle poraza Cibone od Mege prošlog petka u Zagrebu u 19. kolu ABA lige (87:76) iz nemoći rešio da oblati srpske klubove. Kako se iz teksta može zaključiti, njegov problem nije samo Mega, već sve što dolazi iz naše zemlje.

– Velika Cibona gubi sa 40 razlike od Mege, jedne menadžerske, cirkuske ekipe koja nosi roze gaće i žute majice, one koja se s pravom naziva – seljačka radna zadruga. Bilo bi uvredljivo trošiti vreme na guglanje zašto se ta cirkuska družina zove Mega Basket, Mega Vizura ili Mega Bemaks. Da li je iz Mitrovice, Rakovice ili neke druge selendre. Svima je postalo normalno što će Cibona zbrajati bodove za ostanak u društvu velikana: Igokee i još jedne seljačko-radne zadruge FMP-a – počeo je svoje sramotno izlaganje Zorko.

Reč je o dugogodišnjem novinaru, koji je i autor monografije Dražena Petrovića. On u kolumni ne krije da je uvređen što je Mega, po jačini četvrti srpski klub, igrala u zagrebačkoj dvorani koja nosi Draženovo ime?!

– Tužna je istina da takav roze-žuti cirkus uopšte ima čast da igra u Draženovom domu i da u njemu dominira nad Cibonom sa 40 koševa razlike-  napisao je Zorko.

printscreen

Smeta mu sve srpsko

Da frustracije u njemu nisu nastale samo zbog jednog poraza Cibone, već da je reč o otvorenoj mržnji prema Srbima, dokazao je na kraju kolumne. Stavljajući u isti kontekst nespojive teme, vređao je vlasnika Mege Miška Ražnatovića i dotakao se Arkana i Cece.

– Raspredaju se priče o interesima i kombinacijama s gazdom Mege, menadžerom Miodragom Ražnatovićem, zvanim Miško, rođakom ratnog zločinca, ubice i pljačkaša Arkana. On je i veliki prijatelj njegove udovice Cece, koju dragi Miško naziva ‘srpskom Rijanom’ i ponosi se što nose isto prezime. Njega čeka VIP loža u svakoj hrvatskoj dvorani i kontroliše karijere brojnih hrvatskih igrača. I to koga briga, važno je da se vrti lova – napisao je Mario Zorko.

Mega Bemaks

informer.rs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here