Humanitarni koncerti učenika Muzičke škole: PAKETIĆI ZA DECU IZ UGROŽENIH PORODICA!

0
328

Đaci i nastavnici Muzičke škole „Petar Krančević”, tokom tradicionalnih novogodišnjih koncerata prikupili su poklone i napravili novogodišnje paketiće za decu iz ugroženih porodica prema evidenciji Centra za socijalni rad „Sava”. Prikupili su i novčana sredstva za lečenje naše sugrađanke.

Muzička škola „Petar Krančević” ima oko 500 đaka, koji se školuju na različitim nivoima od zabavišta, osnovne, do srednje škole. Ove godine upriličili su dva novogodišnja koncerta: 21. decembra nastup najmlađih, učenika prvog i drugog razreda niže škole i 22. decembra koncert učenika srednje škole i viših razreda osnovne škole. Koncerti su bili humanitarnog karaktera, prikupili su i 30 paketića.

Ivana Ferenc nastavnik gitare u muzičkoj školi „Petar Krančević” objasnila je:

Ono što je ove godine drugačije, iako se nikad ne naplaćuje ulaz na dešavanjima naše škole, jeste to da smo osmislili da ulaznica bude slatkiš ili slaniš, igračka, knjiga, nešto što bi obradovalo decu. Od tih poklona smo napravili paketiće i predali ih Centru za socijalni rad čiji zaposleni će ih podeliti mališanima iz ugroženih porodica. Građani su se odazvali u velikom broju tako da smo vrlo zadovoljni.”

Profesor Edi Tajm sa svojim učenicima i kolegama održao je više humanitarnih koncerata. Prikupljena novčana sredstva biće uplaćena za lečenje naše sugrađanke, a danas su simbolično uručena njenoj porodici.

Imali smo akcije tokom prošle i ove nedelje, koju je organizovao Učenički parlament srednje muzičke škole i tom prilikom smo skupili oko 20.000 dinara za našu sugrađanku Aleksandru Dimić. U ime parlamenta, direktora i zaposlenih u školi želimo da porodici Dimić uručimo prihode skupljene tokom koncerta održanog 26. decembra u Muzeju Srema.”- rekao je profesor Tajm.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here