I deca migranata iz Šida kreću u redovnu školu

0
1510

U Šidu trenutno rade tri prihvatna centra za zbrinjavanje migranata. Pored „Principovca“ i Motela „Adaševci“ postoji i Centar „Železnička stanica“ koji je prihvatni centar za porodice, a deca iz centra i ove godine krenuće redovno u školu.

Prihvatni centar na železničkoj stanici u Šidu trenutno broji 17 porodica i jedini je prihvatni centar u Šidu za porodice. U ovom prihvatnom centru trenutno boravi 30 dece od kojih su 18 školskog uzrasta, a neka od njih su prethodne godine pohađala nastavu u šidskim školama.

Kada su u pitanju prihvatni centri, posebno se vodi računa o epidemijskim merama, a korisnici ističu kako su zadovoljni sprovođenjem istih.

Nova školska godina donosi smernice vezane za epidemiološku situaciju, a deca iz prihvatnog centra „Železnička stanica“ krenuće u školu redovno, obzirom da u centru nema obolelih od virusa Kovid 19.

Nastava će se odvijati redovno, u skladu sa propisanim merama ministarstva obrazovanja, a kroz program inkluzije deca će nastavu pohađati na srpskom jeziku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Stv)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here