I PUTEVI ČUVAJU SELA: U saobraćajnice na području Sremske Mitrovice uloženo pola milijarde dinara

0
946

Tokom minule godine, lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici se intenzivno bavila unapređenjem ruralne putne infrastrukture u koju je – samo posredstvom Vlade Srbije – uloženo više od pola milijarde dinara.

Tako je, samom kraju 2021, rekonstruisan još jedan seoski put – u Grgurevcima, koji vodi prema Crvenom Čotu, a vrednost radova je iznosila 20 miliona dinara. Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić kaže da je te radove Ministarstvo poljoprivrede finansiralo sa 13 miliona, dok je lokalna samouprava obezbedila sedam miliona dinara.

Na deonici dužoj od dva kilometra, put se radio u širini od četiri metra u selu, a tri metra izvan njega, a bankine sa obe strane trase su široke po jedan metar – objašnjava Samardžić, naglašavajući da su lane prioritet bile saobraćajnice koje povezuju sela u Fruškogorju.

Prilikom otvaranja rekonstruisanog puta prema Bešenovu, ministra poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio i nova ulaganja u razvoj turizma u ovom delu Srema.

Na asfaltiranje lokalne trase u Grgurevcima, koju još zovu i „crveni put“, čekalo se 70 godina. Savremeni kolovoz ovo selo sada povezuje sa saobraćajnicom koja vodi prema Beočinu, Vrdniku i Iloku, pa su Grgurevci dobili nešto što nikada do sada nisu imali…

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here