Imunizacija protiv COVID19 na teritoriji Grada Sremska Mitrovica

0
852

Istovremeno kad i u ostatku Srbije, u skladu sa planom imunizacije koji je sačinio Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“, započela je imunizacija protiv COVID19 na teritoriji Grada.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, ekipe Doma zdravlja Sremska Mitrovica u nedelji za nama izvršile su vakcinaciju zaposlenih i korisnika Doma za stara lica.

Sledeći korak, u skladu sa planom, bila je vakcinacija dela zaposlenih Opšte bolnice Sremska Mitrovica koja će se nastaviti ove nedelje.

Treća po redu isporuka vakcina je isporučena Zavodu za javno zdravlje tako da se planira do kraja tekuće nedelje i vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja Sremska Mitrovica.

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“, Lekarske i Stomatološke komore Srbije, otpočelo je iskazivanje potreba za vakcinacijom privatnih stomatoloških i medicinskih ordinacija i poliklinika na teritoriji Grada.

Imajući u vidu predstojeću masovnu imunizaciju stanovništva, definisano je pet vakcinalnih punktova u zdravstvenim stanicama Doma zdravlja Sremska Mitrovica. U cilju obezbeđenja pristupnosti građanima, u tu svrhu su određene Prva, Druga i Treća zdravstvena stanica, kao i ambulante u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici u kojima će raditi po dva tima.

U sredu, 13. januara, sa početkom u 9 časova na punktu Druge zdravstvene stanice počinje vakcinacija zdravstvenih radnika Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici.

Vakcinacija protiv COVID19 je dobrovoljna, a za sve dostupne vakcine, odobrenje za korišćenje dala je i nacionalna Agencija za lekove i medicinske preparte (ALIMS).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here