Interesovanje u Sremu za vakcinaciju ne jenjava: PAD BROJA OBOLELIH!

0
836

U Sremskoj Mitrovici broj vakcinisanih sugrađana, bez obzira na pauzu tokom vikenda učinjenu zbog dezinfekcije prostorija, ovih dana bi trebao da premaši 10 hiljada, s obzirom da veliko interesovanje za vakcinisanje protiv koronavirusa ne jenjava.

Vakcine se daju samo kod onim građanima koji su se prijavili putem e-uprave, a počela je i revakcinacija medicinskih radnika.

Kako je rečeno nakon sednice Štaba za vanredne situacije, dinamika vakcinacije zavisi od spiskova koji se dobiju preko eUprave kao i od smernica Instituta za javno zdravlje Srbije. Osobe preko 65 godina koji nisu prijavljeni preko eUprave a koji dođu na punkt biće vakcinisani, dok oni mlađi od 65 godina moraju da se prijave za vakcinaciju i da čekaju poziv KOL centra kada da dođu i prime vakcinu.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na virus kovid 19 je u padu i tokom vikenda je iznosio 864 pacijenta.

Dr Adil Elhag, načelnik Opšte medicine Doma zdravlja kaže da kada bismo stekli “imunitet krda”, a imali problem sa kovidom u susednoj zemlji, virus bi opet mogao da se prenese i zarazi one koji nisu vakcinisani ili nemaju imunitet.

Ajde da se vakcinišemo i svedemo koronu na bolest koja se javlja periodično i sporadično“, apeluje na građane dr Elhag.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here