ISPOVEST ŽRTVE MITROVAČKOG SUDA: „Bivša žena me opljačkala uz pomoć sudija“

0
1178

Laćarac Mićo Novaković tvrdi da ga je žena, nakon brakorazvodne parnice, uz pomoć nekih mitrovačkih sudija dovela u situaciju da mora izaći iz kuće koju je nasledio od roditelja. Razočaran u državu koja rad ovakvih sudija toleriše, najavljuje da će tražiti pravdu u Strazburu.

Novaković u razgovoru za Portal otkriva da je njegova žena, nakon dvadesetak godina braka, podnela brakorazvodnu parnicu, ni ne obavestivši ga o toj nameri. Nakon početka procesa počinje njegov hod po mukama.

Kako kaže „punih 12 godina se u mitrovačkom sudu borim za pravdu, da dokažem da sam opljačkan od strane bivše supruge, koja je to učinila uz pomoć njoj naklonjenih sudija koje su joj dodelili sve pokretne stvari stečene u braku kao i da joj platim još 10 hiljada evra koje nemam, pa sam zato u opasnosti da mi se proda kuća i ja, sa starom majkom, budem izbačen na ulicu.“

Novaković napominje da je kuću stekao nasledstvom od roditelja, no sudijama, u nekoliko procesa koje je podnosila bivša supruga –  to nije bilo od značaja.

„Nisam u mogućnosti da plaćam bilo šta jer primam minimalac od kojeg živim. Uz to nisam ni kriminalac već običan čovek koji se bori za svoje pravo na dostojan život.“- kaže Mićo dodajući:

„Sudije su me na pravdi Boga opljačkale nameravajući da me pretvore u beskućnika dok su njihovoj miljenici koja ih zauzvrat frizira godinama i poklanja im zepter posuđe, dodelile sve što sam u životu stekao. Da li ja nemam pravo da živim, pitam javno, kad su mi dosudile da ostanem bukvalno bez ičega?“- jada se Novaković iznoseći i šokantne situacije koje su njegova mati i on doživljavali: „Jedan čovek zaposlen u sudu, kojeg ne želim da imenujem, zvao je moju staru majku da se dogovore oko novca kako bi se proces okrenuo u moju korist!!!“

„Sram da ih bude kad su toliko korumpirani, pa im želim da dožive sve ono što sam ja doživeo od njih i bivše supruge.“ – govori kroz suze opljačkani čovek.

U međuvremenu, Mićo Novaković je uputio dopise i Ministarstvu pravde, Agenciji za borbu protiv korupcije kao i Disciplinskoj komisiji Vrhovnog saveta sudstva u želji da ih upozna sa, kako kaže „načinom na koji sude korumpirane mitrovačke sudije“, kako bi mu „svi relevantni činioci društva pomogli u borbi protiv kriminala i zloupotrebe službenog položaja.“

„Jadna li je država u kojoj sudije ovako sude, a naročito je jadan narod kome sude oni koji se prodaju za besplatno friziranje i zepter posuđe.“ – zaključuje Mićo Novaković ispovest najavljujući da će po pravdu ići i do Strazbura.

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here