Ivana se prijavila na program „Moja prva plata“ I NADA SE NAJBOLJEM!

0
2553

Ivana Grastić iz Sremske Mitrovice tri godine aktivno traži posao. Glavna prepreka do radnog mesta bila je nedostatak iskustva.

Mlad čovek na početku karijere kao da se nalazi u začaranom krugu. Ne može da dobije posao jer nema iskustva, a ne može da stekne iskustvo jer niko neće da ga zaposli bez prethodnog iskustva.

Ivana smatra da mladi nemaju šansu da se dokažu.

Mnogo puta sam čula rečenicu „javićemo vam se ako se odlučimo za vas“ i razočarala se zato što svi vrlo dobro znamo šta ta rečenica zapravo znači. Moje mišljenje je da poslodavci nažalost, iz nekih svojih razloga, danas nemaju ni volju ni želju da prime mlade ljude bez iskustva, pogotovo da nas obuče„, kaže Ivana, ekonomski tehničar po struci.

Kao rešenje se pojavio program Moja prva plata, na koji se prijavila i sada se nada najboljem.

Rok za prijavu za program je istekao, selekcija će se obaviti do 15. novembra, a konačna lista poslodavaca može da se očekuje krajem meseca. Program obuke u trajanju od devet meseci namenjen je osobama do 30 godina starosti, a radno osposobljeni polaznici „Moje prve plate“ posle toga dobijaju šansu da ostanu u radnom odnosu ili da pronađu novog poslodavca u drugoj kompaniji.

OVDE MOŽETE PRATITI SMART RADIO

(Aleksandra Plavšić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here