IZABRAN I ZAMENIK SEKRETARA! Gde je kraj partijskom zapošljavanju?

6
1026

Ako postoji išta na čemu bi rukovodiocima lokalne samouprave mogli odati priznanje onda je to način na koji mladim ljudima nalaze radna mesta. Teško da bi se ijedna druga opština ili grad mogla podičiti takvom kreativnošću kao mitrovačka.

[espro-slider id=12733]

Jedan od poslednjih bisera je osmišljavanje funkcije kojoj je neko vispreno, a nadasve i inteligentno, kumovao naziv: zamenik sekretara Skupštine grada.

Naravno, odmah je za tu funkciju nađena i pogodna osoba, bez namere da se gubi vreme na kojekakve konkurse i slična gubljenja vremena i energije.

Reč je o mladom diplomcu prištinskog Pravnog fakulteta, potpuno nepoznatog široj javnosti, ali sa korenima unutar vladajuće Srpske napredne stranke. Neki izvori navode da se za njegovo udomljavanje pobrinula, niko drugi, no Jorgovanka Tabaković, po nekoj zemljačkoj liniji, ali ti izvori nisu baš najprovereniji i skloni su sumnji.

Ko bi u to mogao i poverovati kad je SNS u pitanju?! Pa zar ta stranka nije došla na vlast upravo obećavajući da takve stvari neće raditi?

Još će ispasti da se brljotine izvesnog Balvana tolerišu samo zbog toga što je, po babine linije, blizak sa braćom Vučić. Smešno, zar ne?

Ono što nije smešno je funkcija zamenika sekretara Skupštine grada koja, uzgred budi rečeno, nije nikad postojala niti je ikome potrebna.

Još strašnije je da je ona instalirana u gradu u kojem vodovodne cevi pucaju od starosti, a nema novca da se mreža zameni; u kojem psi lutalice napadaju građane i decu, a nema novca za azil; u kojem nema novca za proširenje kapaciteta predškolskih ustanova; u kojem nema novca za dom za stare itd., ali za nova radna mesta u kojima se udomljavaju partijski kadrovi – mora da ima.

Zato se neko dosetio, pa za, u predizbornoj kampanji dokazan partijski kadar, smislio funkciju zamenika sekretara koja će Mitrovčane koštati dodatnih milion i po dinara godišnje ni za šta.

Šta je sledeće?

Pomoćnik zamenika?!

(Milan Milivojević)

6 COMMENTS

 1. Ime novinaru, a gde je ime, mislim kada već pišete o nekom, mogli bi i ime staviti, ili je to tajna koju ćete onako pompezno da nam otkrijete u nekom od sledećim besmislenih tekstova?

  • Naši tekstovi nisu besmisleni čim smo ubedljivo najčitaniji u regionu tako da se malo informišite pre nego što napišete neku glupost.

   • Ukoliko ste i čitani toliko koliko tvrdite, to je onda isključivo zbog “pljuvačkih” i tračerskih tekstova. Iskreno, daleko ste vi od novinara, a verujem i od onog najčitanijeg. Samo se vi držite vaše filozofije, seks, suze i krv!

    • Kad nam takav vrhunski “intelektualac” kaze da smo daleko od novinara..to dobija na znacaju. Bas smo se zabrinuli.

 2. Теткино ,а митровачко али сремскомитровачко! Вероватно ће радо причати да треба сви да бранимо Косовску Митровицу – као он????

 3. Pa vec smo imali diplomca iz Pristine za sekretara Skupstine.DrazenaD.cije je to prvo radno mesto.
  P.s. Posle tog -Sirmium put pa “sigurna kuca”-deponija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here