Izbačena iz manastira na Fruškoj gori JER JE NOSILA MASKU?!

0
4847

Novinarka Lidija Piroški napisala je na svom tviter nalogu da je u nedelju isterana iz manastira Kuveždin na Fruškoj gori zato što je nosila masku na licu.

Od utisaka dana, meseca, godine izdvajam: Danas me isterali iz manastira Kuveždin – jer sam imala masku na licu! Nije dozvoljen ulazak nikome sa maskom. Imala bih ja tu još što šta kasti, ali da se zaustavim na ovome. Za sada – napisala je Piroški.

U nizu komentara koji su usledili na tu njenu objavu poput ’’tragično i skandalozno’’, Piroški je dodala: ’’Ne mogu da nađem reči kojima bih na kulturan način opisala sve što sada osećam.’’

Jednom svom pratiocu je na komentar ’’Mračnjaci’’ odgovorila: ’’Gore od toga, jer: tražili su i da pokrijem kosu, vežem nekakvu suknju iako sam bila u dugačkom kaputu. I MORA KRST oko vrata. A maska je najveća jeres.’’

U želji da proverimo navode Lidije Piroški kontaktirali smo nadležne u manastiru Kuveždin koji tvrde da je u pitanju ’’dezinformacija’’.

To je obična dezinformacija. Mi svim našim vernicima kažemo da ne možemo da ih pričešćujemo ukoliko imaju masku na ustima i ništa više ali ovo što ona priča je obična dezinformacija. Naravno da se u manastir može ući sa maskom i, ponavljamo, niko nije izbačen iz manastira – rekli su u kratkom telefonskom razgovoru u manastiru Kuveždin.

Podsetimo, manastir Kuveždin se nalazi na jugozapadnim obroncima Fruške gore u dolini Jaroškog potoka i prema legendi osnovao ga je poslednji srpski despot Stefan Štiljanović. Pored njega je izgrađena crkva posvećena svetom Savi a koja je sa manastirom nastradala za vreme Drugog svetskog rata.

Kuveždinski manastir je delimično obnovljen od 1973. do 1975. godine a prilikom radova 2004. godine obnovljen je svod, krov nad brodom crkve i zvonika u celini.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here