Izgrađen i peti rezervoar za skladištenje pitke vode u Rumi

0
373

Suve česme ili slab pritisak u domovima građana Rume ovog leta trebalo bi da budu samo ružna prošlost.

Završena je izgradnja novog, petog rezervoara za pitku vodu, za šta su sredstva u iznosu od blizu 15 miliona dinara obezbeđena zajednički, od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Ruma.

Na lokaciji izvorišta Borkovac završeni su radovi na rezervoaru za skladištenje pitke vode čija je zapremina 570 kubnih metara vode.

Trenutno se radi superhlorisanje i dezinfekcija i vrlo brzo po završetku tog posla će početi da se puni vodom. Rezervoar će uliti sigurnost javnom preduzeću, ali i građanima i obezbediće dovoljne količine pitke vode u dužem vremenskom intervalu, u slučaju ako dođe do prestanka u snabdevanju – rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Zahvaljujući novoizgrađenom rezervoaru, JP “Vodovod” može sada da skladišti preko 3.300 kubnih metara vode.

Podsetiću da je lokalna samouprava nedavno izmirila sva dugovanja koja su socijalno najugroženiji građani imali prema “Vodovodu”. Dvostruki efekat je postignut, pomognuti su socijalno ugroženi građani, ali i našem javnom preduzeću je omogućeno da naplati sporna dugovanja – rekao je direktor JP “Vodovod” Milan Karajlović i napomenuo da je značajan deo problema u poslovanju vezan za irišku opštinu, odnosno za samo naseljeno mesto Vrdnik.

 -Imamo najave da iriška opština želi da formira svoje novo preduzeće za vodosnabdevanje. Ukoliko se to desi, možemo se još više posvetiti ulaganju u vodovodnu mrežu na teritoriji rumske opštine – rekao je Mančić.

– Iz Fabrike vode sa Fišerovog salaša “gura” se voda u Vrdnik i Irig, što dodatno stvara opterećenje ovom preduzeću. Formiranjem preduzeća u susednoj opštini, imaćemo prostora da rasteretimo naš “Vodovod”, da stabilizujemo i samo preduzeće i unapredimo vodosnabdevanje.

Zajednički cilj JP “Vodovod” i lokalne samouprave je revitalizacija vodovodne mreže koja će doprineti i stabilnijem vodosnabdevanju i boljem kvalitetu vode.

(Smiljka Kostić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here