Izgradnja nove bolnice i rekonstrukcija stare prioritet u 2022. godini

0
2005

Obraćajući se javnosti u sedištu SNS-a u Sremskoj Mitrovici, predsednik Gradskog odbora ove stranke i aktuelni ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je nekoliko kapitalnih projekata koji se planiraju u gradu na Savi tokom 2022. godine,  među kojima izgradnju nove bolnice i obnovu postojeće, kao i rekonstrukciju Doma zdravlja, Hitne pomoći.

Nova bolnica od 17.000 kvadrata gradiće se na platou oko nekadašnje Medicinske škole. Biće rekonstruisani Hirurški blok, Porodilište, Ginekologija, kao i Interno, dok će stara zgrada bolnice postati administrativni deo bolnice. Pored toga, dogovorena je i rekonstrukcija Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Hitne pomoći koji će se nalaziti neposredno uz bolnicu. Za ove projekte, po Nedimovićevim rečima, država će, samo u prvoj fazi, izdvojiti oko 20 miliona evra.

Nadam se da će se što više mladih studenata koji završe medicinu vratiti u svoj grad i raditi upravo tu, u novom objektu Bolnice.”- zaključio je Nedimović.

Pored novog bolničkog kompleksa, u svom obraćanju javnosti nakom smene načelnika Jokića i Vujčića, Nedimović je istakao da tokom ove godine, grad očekuje obnova pozorišta, izgradnja sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici, formiranje zelenog prstena oko grada, kao i reformu visokog obrazovanja, odnosno uvođenje nekoliko novih visokoškolskih smerova.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here