Izgradnja nove zgrade škole “Jovan Popović” teče punom parom

0
826

Radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici napreduju u skladu sa predviđenim planom, tako da se ovih dana došlo i do izlivanja prve ploče.

Nakon zemljanih radova, izlivanja temelja i nosećih stubova, počeli smo i sa izlivanjem prve ploče. U planu je da do kraja meseca maja kompletni radovi na izgradnji konstrukcije nove škole budu gotovi“, rekao je načelnik nadležne gradske uprave Miroslav Jokić, dodajući da neće biti vremenskog razmaka između prve i druge faze, jer će se već u narednih nekoliko dana raspisati javna nabavka za izbor izvođača za drugu fazu.

Podsećanja radi, prva faza podrazumeva izgradnju same konstrukcije, dok je za drugu fazu predviđeno kompletno uređenje, odnosno završetak škole po sistemu „ključ u ruke“. S druge strane, kada je reč o starom objektu, njegov jedan deo će biti porušen zbog prilaza novom objektu, dok će fiskulturna sala biti rekonstruisana i povezana sa novom školom.

Dinamikom radova zadovoljan je i kolektiv škole, a direktor Slobodan Stojilković otkriva:

Deca se svaki dan raspituju kada će škola biti završena, kako će izgledati, a zaposleni su oduševljeni i jedva čekaju da se presele u novi objekat.

Inače, stara zgrada škole izgrađena je još davne 1960. godine, te je do sada prilično ruinirana, krov prokišnjava i loše su instalacije, što otežava rad i učenje za 824 učenika i 88 zaposlenih.

Po rečima načelnika Jokića, vrednost radova je 78 miliona dinara, od čega je 60 miliona izdvojila Uprava za kapitalna ulaganja, a 18 miliona dinara Grad Sremska Mitrovica.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here